Úspěšný vstup na Česyk-BabyBikers 2019

May 5, 2019

 V neděli 28.4. začal v Čerčanech, už 9.ročník závodů Česyka a našim barvám se opět dařilo a byli vidět v hojném počtu. V Čerčanech patří trať k těm hravým a technickým, svými výjezdy, sjezdy, boulemi, skoky a klopenkami. Každou sezónu, pořadatelé malinko pozmění trať a přidají další technické pasáže nebo ty původní trošku poupraví či stíží.

 Z našich nejmenších bikerů jel v kategorii Žubrienky kluci Eliáš Havel a Pavlík Faltys, oba to měli těžké, neboť nedávno přesedlali z odrážedel na bike. To jim, ale vůbec nevadilo, oba dupali do pedálů a snažili se, jako opravdový velcí bikeři. Eliáš bral v cíli 13 a Pavlík 15.místo.

 V kategorii Chrti kluci se na start postavil Robin Vašíček, který vystartoval na 2 pozici, ale už na zpomalovacích retardérech se ujal vedení, pak přišel pád v zatáčce po vjetí do písku. Robin, ale okamžitě naskočil do sedla svého biku a začal stíhačku dvojici soupěřů, kteří ho mezitím předjeli. Jednoho předjel před nájezdem do 2 okruhu, druhého však dojet o pár metrů nestihl a tak bral nakonec STŘÍBRO.

 I v další kategorii Poletuchy, jsme měli zastoupení a to, jak v holkách tak klucích. Za holky se na start postavila Emma Ničová, která v konkurenci 16ti bikerek skvěle obstála, když svým pěkným výkonem uzavřela TOP5 a Eliška Havlová, která jako druhoročanda skončila na 7.místě. Naši kluci v této kategorii, jako by okopírovali výsledky holek. Denda Čermák, jakožto prvoročák této kategorie obsazené 27 bikery se popral s tratí opravdu skvěle a pomyslnou cílovou pásku proťal stejně, jako Emma na 5.místě. I Štefan na trati makal a dojel jako druhoročák na pěkném 7.místě, stejně jako Eliška.

 Další kategorie, kde bylo vidět naše dresy byla kategorie Letouni, která už jezdí plnohodnotný dospělácký okruh, spestřený průjezdem 2 brodů. V této kategorii hájila naše barvy poprvé Nelča Faltysová a s ní za kluky na této trati, už ostřílený mazák Denis Vašíček a jako prvoročák Máťa Král. Nelča se do svého prvního závodu na Česyku pustila s vervou, rozhodnuta nedat soupeřkám ani metr tratě zadarmo, pěkně se popasovala nejen s výjezdy, ale i s technickými sjezdy, brody prosvištěla, jako by je jezdila běžně a tak svým pěkným výkonem sebrala soupeřkám body za 7 příčku. I Máťa se s tratí a soupeři poměřil zdatně a i přes pád, nechal za zády 10 bikerů a dojel si pro hezké 9.místo. Že je trať v Čerčanech, Denisovo opravdu oblíbenou, bylo vidět z každého jeho šlápnutí do pedálu, když si již během cca 300m zavaděcího okruhu, jak řekl Mahagoni speakr Česyka ” Denis Vašíček, tu stejně jako loni, deklasuje zbytek startovního pole ” udělal náskok pár desítek metrů a po zaváděcím okruhu deklasoval opět i předjezdce a, tak si užíval celý závod na čele nikým nezdržován ani neohrožován a s obrovským náskokem si dojel do cíle pro ZLATO.

 Nejpočetnější zastoupení našich barev, jsme měly v kategorii Elitka kluci, kde se na start postavilo hned 5 našich bikerů z celkového počtu 22 závodníků na startu. A to Mára Špaček, který na trati bojoval jako lev a dojel si z našich v této kategorii pro nejlepší umístění a to pro 9.místo. S ním stál na startu i Vilda Čermák, Jonáš Kučera, Ríša Roth a David Kolář. Vilda a Jonáš na trati, též nechali vše co v nich ten den bylo. Do cíle dojeli za sebou Vilda 11 a Jonáš na 12.místě. Ríša jako prvoročák mezi eliťáky jel pěkně, pak udělal chybičku, odporoučel se k zemi, přišel o pár míst, ale nevzdal to, nechal za sebou 8 soupeřů a nakonec bral v cíli 14.místo. Jako benjamínek se v našich barvách představil David Kolář, který začal závodit nedávno a na Čerčanské trati jel prvně, nechal za sebou 3 své soupeře a vyjel si body za 19.místo.

Myslím, že naše barvy, byly hezky vidět a 2 cenné kovy k těm pěkným výkonům, jsou hezkou tečkou za 1 letoším závodem Česyka v Čerčanech.

Díky Adastřata za vzornou reprezentaci i vaše výkony ;-).

 

Další aktuality

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...