Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Jul 30, 2023

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a převýšení činilo 128 výškových metrů. Součástí této přírodní tratě byly dva významné kopce: “Mont Ventoux“, neboli kolmo nahoru po sjezdovce a po ní startovní kopec, převýšení 41 metrů po štěrku na přibližně 650 metrech. Nechyběly ani technické sekce plné kamenů a kořenů.

Naše barvy jsou nejvíce k vidění v Kadetech, kde tentokrát k 1+4 kolům nastoupilo 7 závodníků. Vítěz závodu měl odjeto za 48:27 a deset sekund za ním přijel Dominik Kukla, čímž tím vybojoval titul vicemistra ČR, skvělý výkon! Do TOP15 se vešel také David Kolář na 15. místě. Následovali 41. Denis Vašíček, 54. Mikuláš Děták, 60. Adam Alina, 67. Teodor Sarnovský a 71. Karol Kryl.

Poté se jel závod Juniorů, již jeli ještě o dvě kola více. Náš jediný reprezentant Vojta Suchý dojel 38.

V poslední námi obsazené kategorii Kadetky měla nadějný začátek Nela Faltysová, která po technických problémech i přes usilovný boj nakonec uzavřela TOP10.

V neděli byly k vidění závody kategorií minime na okruzích o něco kratších, ale o Mont Ventoux nebyl nikdo z žáků, kterých jezdí v našich barvách dost, ochuzen. Vždy je čekal jednou startovní kopec a po něm různé počty okruhů. Vše začalo krásně, když si hned v mladších žákyních pro titul mistryně ČR dojela Babeta Sluková! Patří jí velká gratulace, ale nesmíme zapomenout na Pavlínu Orlowskou na 10. a Emu Kmínkovou na 31. místě.

V závodě žáků mladších jely rovnou čtyři želízka v ohni, z nichž se nejlépe umístil Vítek Fous na 24. místě následován 38. Tomášem Vyšínem, 41. Daliborem Kolářem a 53. Robinem Vašíčkem.

O chvíli později na svou sestru navázala zlatem ve starších žákyních Klotylda Sluková, která za sebou nechala soupeřku na druhém místě o celou minutu a čtyřicet sekund, neuvěřitelné! Radost ze dvou titulů je ohromná.

Už zbývali pouze naši tři starší žáci, kteří bojovali na 1+3 kolech a nejlépe si vedl Lukáš Jech, který obsadil 29. místo před 54. Honzou Dingou a 76. Denisem Čermákem. Za posledním projetým závodníkem bylo pomalu na čase začít motat pásky a nakládat zábrany, neboť toto byl poslední závod této zastávky Českého Poháru, v tomto případě rovnou MČR.

Ať už jsou všichni se svými výsledky spokojení, nebo ne, víkend to byl úspěšný a těšíme se do Harrachova 18. – 20. srpna.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Zlatá štafeta na MČR v Cross Country

Zlatá štafeta na MČR v Cross Country

Letošní Mistrovství XCO na horských kolech se konalo na severu Čech na již známé trati v Bedřichově, která zahrnuje jak nejedno náročné stoupání, tak i těžké technické sjezdy. My jsme proti konkurenci 20ti štafet, složených nově z 3 chlapců a 3 dívek, vždy jeden z...