Deset medailí pro ADASTRA Cycling Team na Mistrovství ČR v Cross Country

Aug 25, 2021

Letos se uskutečnilo Mistrovství XCO na horských kolech premiérově na trati pod skokanskými můstky v Harrachově. Takže si dokážete představit, že převýšení tomu nechybělo a některé techniky směrem dolů byly také výživné. Nicméně naši závodníci přijeli velmi dobře připraveni a vybojovali celkem 10 medailí, z toho tři si oblékli dres národních šampionu.

V pátečních štafetách žáků se na start postavilo rekordních 21 teamů, složených ze dvou chlapců a dvou dívek, vždy jeden z kategorie mladších žáků/žákyň, resp. starších žáků/žákyň, a to maximálně ze dvou oddílů. My měli zájem na dvou štafetách. Ve štafetě ADASTRA – CP Team se společně s Gottwaldovými holkami (CP Team) se představil Dominik Kukla a Lukáš Jech.

Štafetu ADASTRA – Cykloklub Jičín po boku našich Nela Faltysová, Laura Svobodová, David Kolář doplnil Jáchym Bohuňovský (Cykloklub Jičín)

Po infarktovém závodě, kdy se pořadí neustále přelévá podle výkonnosti borců nasazených na jednotlivé úseky, předvedli neskutečný výkon všichni naši členové, a to na hranici svých a někteří i za hranicí svých možnosti. Dílo pak dokonali finišmani Dominik s Davidem. Takže máme zlato pro Lukáše Jecha a Dominika Kuklu, bronz pro Lauru Svobodovou, Nelu Faltysovou a Davida Koláře.

A aby toho nebylo málo, tak Filip Jech přidal další titul v elitních štafetách, kdy doplnil trio ze stáje EXPRES CZ TUFO TEAM KOLÍN.

V sobotních individuálních závodech pak své ambice na přední příčky přetavili v pódiová umístnění Filip Jech – stříbrný v juniorech, Aneta Novotná – bronzová v juniorkách a Zuzana Kadlecová bronzová v ženách do 23 let.

Poslední závodní den se představili na těžké Harrachovské trati žáci. Dominik Kukla zaokrouhlil svým bronzem ve starších žácích náš počet medailí na kulatý počet – 10!!

Ještě doplníme umístění dalších našich závodníků

Vojtěch Suchý – 69. místo v kadetech
Jonáš Kučera – 79. místo v kadetech
Anna Dingová – 19. místo v kadetkách
Lukáš Jech – 26. místo v mladších žácích
Laura Svobodová – 17. místo v mladších žákyních
Nela Faltysová – 7. místo ve starších žákyních
David Svoboda – 25.místo ve starších žácích
Denis Vašíček – 28. místo ve starších žácích
Karol Kryl – 54.místo ve starších žácích
František Bublík – 68.místo ve starších žácích
a Adam Hugo Alina, Mikuláš Děták, David Kolář bohužel závod nedokončili

Fotogalerie

A ve čtvrtek 26.8. ve 13:30 držíme palce Filipu Jechovi na Mistrovství světa v italském Val di Sole!!!

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...