V létě nás čekají Mistrovství Evropy a Mistrovství světa

Jun 29, 2021

Letos opět přepíšeme historii, a to v počtu našich členů, kteří se postaví na start Mistrovství Evropy či Mistrovství světa.

Hned v týdnu od 29.června do 3.července se po roční covidové pauze uskuteční Mistrovství Evropy starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), Eliminátor (XCE), závod tříčlenných štafet (XCR) a individuální závod v Cross Country (XCO).

Historicky zde máme na co navazovat – vždyť náš oddíl vybojoval asi nejvíce medailí ze všech oddílů v ČR za posledních 7 let. Namátkou připomeňme 4. a 7. místo Magdaleny Mišoňové, 3. a 10. místo Zuzany Kadlecové, dva tituly vicemistryně Evropy, plus 3. a 10. místo v XCO a také Mistryně Evropy v XCR Anety Novotné, 8. místo přivezla Veronika Mišoňová ze závodu Cross Country stíhačky Gundersenovou metodou a dále 3. místo z XCR vybojoval také Filip Jech.

V letošním roce budeme mít na startu hned pět našich závodníků, což znamená, že výsledky ze závodů na začátku sezony (např. Polska, kde se jako v jediné zemi na jaře závodilo), nebyly náhodné.

Budeme tedy držet palce Nela Faltysové, Dominiku Kuklovi, Davidu Kolářovi, Denisi Vašíčkovi a Davidu Svobodovi.  

Dva naši veleúspěšní zástupci v juniorských kategorií Aneta Novotná a Filip Jech získali jistotu tzv. nominační preference na Mistrovství Evropy (9.-15. srpna Novi Sad (Srbsko) a Mistrovství světa (23.-29.srpna Val di Sole (Itálie))


foto Petr Tvaróg – Filip Jech – ČP Zadov


foto Petr Tvaróg – Aneta Novotná – ČP Zadov

Zejména poslední dva zmínění závodníci budou mít v létě pěkně našlapaný program, neboť je, a také všechny ostatní naše „eliťáky“, čeká Mistrovství ČR od 19.-22. srpna na nové trati v Harrachově.

Děkujeme všem, kteří nám fandí a podporují nás, za podporu a přízeň. Velice si jí vážíme a pevně doufáme, že na podzim bude o čem psát.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...