Region Nad Prahou zná své cyklistické mistry pro rok 2021

Jun 8, 2021

V sobotu 5. června se podařilo uspořádat další ročník tradičního a oblíbeného cyklistického závodu XCO Beckov. Zkušení pořadatelé z místního cyklistického oddílu ADASTRA Cycling Team s podporou a záštitou MAS Nad Prahou a obce Zdiby připravili tradičně hezkou a zajímavou trať pro celkem 23 kategorií.

I přes relativně přísná opatření daná vládním nařízením se závodu zúčastnilo celkem 392 startujících závodníků ve všech věkových kategoriích, což je absolutní rekord závodu. Zároveň při již sedmém ročníku Mistrovství MAS Nad Prahou potěšila také rekordní účast 79 dětí z místního regionu. Bohužel velkou škodou je, že v dané lokalitě se z důvodu úředního rozhodnutí (ochrana zemědělského půdního fondu) závod konal naposledy….  Nicméně ADASTRA Cycling Team chystá krásnou novou cyklistickou lokalitu v Klecanech, o které budeme informovat příště.

Pojďme ale zpět k letošnímu ročníku. Opět se podařilo připravit skoro dokonalé zázemí závodu včetně možností parkování, pro děti tréninkovou dráhu z dřevěných překážek, MAS zajistila popcorn a dovednostní ruční dílnu. Nemohla chybět i možnost občerstvení, které v parném a slunečném dnu přišlo vhod stejně jako vodní sprcha poskytována zájemcům o ochlazení tělesných schránek, o kterou se celý den staral SDH Husinec-Řež.

Celý den se tak bojovalo o poháry a ceny, účastníci Mistrovství MAS Nad Prahou kromě pohárů, také o prestižní unikátní mistrovské dresy.

A kdože všechno se tedy stal Mistrem regionu Nad Prahou pro rok 2021 s právem nosit mistrovský dres v duhových barvách?

Patrik Jelínek (Libiš)
Lucie Pláteníková (Bašť)
Maxmilian Mulač (Zdiby)
Kateřina Pláteníková (Bašť)
Pavel Faltys (Měšice)
Johana Čermáková (Měšice)
Albert Borgula (Klecany)
Emma Ničová (Klecany)
Vít Fous (Bašť)
Lukáš Jech (Klecany)
Nela Faltysová (Měšice)
David Kolář (Zdiby)
Anna Dingová (Husinec-Řež)
Jonáš Kučera (Zdiby)
Pavel Faltys (Měšice)
Martin Hrnčíř (Zdiby)
Hana Podracká (Husinec-Řež)

Vítěze při slavnostním vyhlašování dekorovala paní Ing. Iva Cucová, ředitelka MAS, která pak závěrečným slovem ukončila velice povedenou akci MAS v regionu Nad Prahou. Podařilo se totiž již posedmé za posledních osm let (v roce 2020 se kvůli pandemii mistrovství nekonalo) připravit v rámci Pestrého života nad Prahou jednu z významnějších sportovních akcí.

Všem účastníkům děkujeme za trpělivost, dodržování a respektování všech opatření, která byla pro závod vyžadována vládním epidemiologickým nařízením.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...