Úspěšné závodní jaro s Covidem

Apr 30, 2021

Je to divné, všude ve světě je stejný Covid jako u nás, ale všude ve světě se závodí (např. Turecko, Španělsko, Itálie, Německo, Rakousko, Polsko, Slovensko).  Byť vždy s nějakým Covid protokolem. A jde to. Jenom u nás jsme opět „best in Covid“ – všechno rušíme. Nic nejde. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. A my zase začínáme závidět, jako před 30 roky, že za hranicemi je něco jinak.

Přesto jsme ochotni získávat spousty povolení, nechat se týden co týden šťourat v rypáku a vyjíždět za závodní činností ven, když to doma nejde. V tomto ohledu nás hodně zajímají hlavně dvě jména v juniorské kategorii – Aneta Novotná a Filip Jech.

Na rozjezd si oba střihli tři závody v Turecku a jeden v Rakousku. Aneta všechny 4 závody s přehledem vyhrála, Filip vybojoval skvělá umístění – všechno v TOP TEN. (pěkně kompletuje sbírku 4.,5.,6. a 7. místo).

První letošní světový pohár pro juniorské kategorie absolvovali oba v Itálii, kde Aneta skončila na 7. místě a Filip na 38. místě asi ze 160 startujících.

Hned o týden později se kolotoč světového poháru přesunul trochu severněji do Rakouských Tyrol. V Haimingu Aneta i přes defekt na konci prvního kola a nutnou zastávku v depu na opravu vybojovala vynikající 3. místo!

Životní závod jel pak i Filip, který se skvěle popral s těžkou technickou tratí a dojel na perfektním 20. místě. Filip závodí v této kategorii prvním rokem a mezi „prvoročáky“ skončil na virtuálním 4. místě.

Oba dva uvidíme i v dalších dvou dílech světového poháru juniorů – v německém Albstadtu a o týden později v Novém Městě na Moravě.


Foto Miloš Lubas – Aneta Novotná v Langenlois


Foto Miloš Lubas – Filip Jech v Langenlois


Foto Michal Červený – Aneta Novotná v Nalles

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...