Úspěšné závodní jaro s Covidem

Apr 30, 2021

Je to divné, všude ve světě je stejný Covid jako u nás, ale všude ve světě se závodí (např. Turecko, Španělsko, Itálie, Německo, Rakousko, Polsko, Slovensko).  Byť vždy s nějakým Covid protokolem. A jde to. Jenom u nás jsme opět „best in Covid“ – všechno rušíme. Nic nejde. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. A my zase začínáme závidět, jako před 30 roky, že za hranicemi je něco jinak.

Přesto jsme ochotni získávat spousty povolení, nechat se týden co týden šťourat v rypáku a vyjíždět za závodní činností ven, když to doma nejde. V tomto ohledu nás hodně zajímají hlavně dvě jména v juniorské kategorii – Aneta Novotná a Filip Jech.

Na rozjezd si oba střihli tři závody v Turecku a jeden v Rakousku. Aneta všechny 4 závody s přehledem vyhrála, Filip vybojoval skvělá umístění – všechno v TOP TEN. (pěkně kompletuje sbírku 4.,5.,6. a 7. místo).

První letošní světový pohár pro juniorské kategorie absolvovali oba v Itálii, kde Aneta skončila na 7. místě a Filip na 38. místě asi ze 160 startujících.

Hned o týden později se kolotoč světového poháru přesunul trochu severněji do Rakouských Tyrol. V Haimingu Aneta i přes defekt na konci prvního kola a nutnou zastávku v depu na opravu vybojovala vynikající 3. místo!

Životní závod jel pak i Filip, který se skvěle popral s těžkou technickou tratí a dojel na perfektním 20. místě. Filip závodí v této kategorii prvním rokem a mezi „prvoročáky“ skončil na virtuálním 4. místě.

Oba dva uvidíme i v dalších dvou dílech světového poháru juniorů – v německém Albstadtu a o týden později v Novém Městě na Moravě.


Foto Miloš Lubas – Aneta Novotná v Langenlois


Foto Miloš Lubas – Filip Jech v Langenlois


Foto Michal Červený – Aneta Novotná v Nalles

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...