Vezeme bronz a další skvělé výsledky z MČR v cyklokrosu

Dec 28, 2020

Na poslední chvíli v koronavirovém okénku se podařilo uspořádat mistrovský závod v cyklokrosu pro mládežnické kategorie. Na specifické trati s písečnými pasážemi v kolínských Borkách nebyla nouze o překvapivé výsledky. Ostatně jak už to u mistrovských závodů bývá.

Nejprve v sobotu bohužel zraněná ruka nepustila na start Filipa Jecha, který se hodlal poprat o skvělý výsledek v juniorech. A tak jediným sobotním zástupcem v našich barvách byl Štěpán Havelka, kterému závod moc nesedl a byl stažen kolo před cílem.

V neděli hned v prvním závodu mladších žákyň se blýskla skvělým výkonem a pro bronzovou medaili si dojela Laura Svobodová a byla to její první velká medaile ve sportovním životě.

Ve starších žákyních zabojovala a 16. místo přivezla do cíle Nela Faltysová.

S velkými nadějemi jsme vzhlíželi k závodu starších žáků, kde máme hned několik výborných závoďáků schopných bojovat o TOP10. Po skvělém startu se hned 3 naše dresy objevily v čelní skupině. Na pád v čelní skupině na 500m po startu doplatil David Svoboda, kde ne vlastní vinou se poroučel k zemi a musel rovnat řídítka na svém stroji. To ho odsoudilo ke stíhací jízdě z posledního místa. David jel famózně a v extrémně rychlém závodu mu to dalo na 14. místo z 50 startujících. Denis Vašíček se celý závod pohyboval těsně za hranou první desítky a v cíli mu naměřili dvanáctý nejlepší čas.

Dominik Kukla jel svůj životní závod. Byl vždy přesně tam, kde měl být. Pořád zkušeně v první skupině. Do posledního kola vjížděla pospolu trojička s naším Dominikem. Bohužel dva parťáci v boji o pozice před překážkami lehli a poslali k zemi i Dominika. Tím dali šanci odpáraným jezdcům se vrátit do bojů o medaile. Boj o medaile se tak rozšířil na pět jezdců. Už už to 500m před cílem vypadalo, že Dominik urve bronz, ale asi jediná jeho chyba v závěrečné písečné pasáži mu přisoudila nepopulární brambory. Ještě doplním, že svůj standard zajeli Mikuláš Děták – 31. místo, Karol Kryl – 37. místo, František Bublík – 41.místo a Adam Hugo Alina – 45. místo.

A na závěr v kategorii kadetů se v rychlém závodě prali o co nejlepší výsledek Jonáš Kučera a Marek Špaček. No a kluci viděli jak těžký je přechod do kadetů, tam se jezdí o třídu rychleji a nejlepší soupeři jim nadělili rundu.

Fotogalerie 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...