Vezeme bronz a další skvělé výsledky z MČR v cyklokrosu

Dec 28, 2020

Na poslední chvíli v koronavirovém okénku se podařilo uspořádat mistrovský závod v cyklokrosu pro mládežnické kategorie. Na specifické trati s písečnými pasážemi v kolínských Borkách nebyla nouze o překvapivé výsledky. Ostatně jak už to u mistrovských závodů bývá.

Nejprve v sobotu bohužel zraněná ruka nepustila na start Filipa Jecha, který se hodlal poprat o skvělý výsledek v juniorech. A tak jediným sobotním zástupcem v našich barvách byl Štěpán Havelka, kterému závod moc nesedl a byl stažen kolo před cílem.

V neděli hned v prvním závodu mladších žákyň se blýskla skvělým výkonem a pro bronzovou medaili si dojela Laura Svobodová a byla to její první velká medaile ve sportovním životě.

Ve starších žákyních zabojovala a 16. místo přivezla do cíle Nela Faltysová.

S velkými nadějemi jsme vzhlíželi k závodu starších žáků, kde máme hned několik výborných závoďáků schopných bojovat o TOP10. Po skvělém startu se hned 3 naše dresy objevily v čelní skupině. Na pád v čelní skupině na 500m po startu doplatil David Svoboda, kde ne vlastní vinou se poroučel k zemi a musel rovnat řídítka na svém stroji. To ho odsoudilo ke stíhací jízdě z posledního místa. David jel famózně a v extrémně rychlém závodu mu to dalo na 14. místo z 50 startujících. Denis Vašíček se celý závod pohyboval těsně za hranou první desítky a v cíli mu naměřili dvanáctý nejlepší čas.

Dominik Kukla jel svůj životní závod. Byl vždy přesně tam, kde měl být. Pořád zkušeně v první skupině. Do posledního kola vjížděla pospolu trojička s naším Dominikem. Bohužel dva parťáci v boji o pozice před překážkami lehli a poslali k zemi i Dominika. Tím dali šanci odpáraným jezdcům se vrátit do bojů o medaile. Boj o medaile se tak rozšířil na pět jezdců. Už už to 500m před cílem vypadalo, že Dominik urve bronz, ale asi jediná jeho chyba v závěrečné písečné pasáži mu přisoudila nepopulární brambory. Ještě doplním, že svůj standard zajeli Mikuláš Děták – 31. místo, Karol Kryl – 37. místo, František Bublík – 41.místo a Adam Hugo Alina – 45. místo.

A na závěr v kategorii kadetů se v rychlém závodě prali o co nejlepší výsledek Jonáš Kučera a Marek Špaček. No a kluci viděli jak těžký je přechod do kadetů, tam se jezdí o třídu rychleji a nejlepší soupeři jim nadělili rundu.

Fotogalerie 

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...