Pět titulů, stříbro a bronz – to je vizitka z MČR v MTB Cross Country

Jul 27, 2020

Tak jak jsme dlouho čekali na zahájení letošní sezóny, tak teď frčíme jako o závod. Po několika rozjezdových závodech na Pražském poháru a Česyku bylo hned druhým důležitým závodem Mistrovské klání v Peci pod Sněžkou. Již týden před Pecí na 1.závodě Českého poháru v Městě Touškově ukázali naši borci, že je potřeba s nimi rozhodně počítat.

Trať v Peci pod Sněžkou si po těch letech není potřeba připomínat, minimálně cyklisté ví, že je to jedna z nejtěžších tratí u nás, na kterou je třeba mít natrénováno nejenom fyzicky, ale také technicky. Proto už několik týdnů před závodem se to v místních lesích míhá pestrobarevnými dresy. I my jsme tam vyrazili na několikadenní soustředění. A vyplatilo se!

Tři Mistři ve štafetách

Do atraktivních závodů čtyřčlenných štafet od nás nastoupilo celkem 6 svěřenců. Štafeta žáků ve složení Kryštof Bažant, Kateřina Dušková (oba tým Cyklo Benda), Nela Faltysová a David Svoboda si neohroženě dojela pro titul. I druhá naše štafeta ve složení Denis Vašíček, Babeta Kolářová (tým Auto Škoda Ml.Boleslav), Anna Dingová a Dominik Kukla měla medailové ambice. O pouhopouhých 9 vteřin to nevyšlo…. Ale i tak bramborová medaile ze 17 štafet je vynikající výsledek.

Další titul do své sbírky přidala i Aneta Novotná, který vybojovala s dalšími třemi členy z formace Rouvy Specialized (Jan Sáska, Tereza Sásková, Samuel Jirouš)

Sobotní individuální titul pro Anetu

V sobotním programu nenechala nikoho na pochybách Aneta Novotná, která ve skvělém závodě zvítězila v kategorii juniorek – mimochodem pro Anetu je to již 4. individuální titul v řadě. Zuzana Kadlecová přidala opět nepopulární brambory a Magdalena Mišoňová uzavřela TOP10 v elitních ženách a TOP5 v kategorii U23.

1-2-3 to je nedělní skóre.

A na závěr Mistrovství ČR v Cross Country přišel přímo trenérský orgasmus. David Svoboda s Denisem Vašíčkem si dojeli pro double v mladších žácích. Dále Zuzana Kadlecová přidala bronz v brutálním závodě up-hill. A neposlední řadě Robin VašíčekLaurou Svobodovou přidali 4.místa, Nela Faltysová 6. flek a Lukáš Jech 7. místo.

Tak to byl výčet jenom TOP10 umístění. Kompletní výsledky jsou na stránkách časomíry.

Díky všem za vzornou reprezentaci a předvedené výkony!!!

Fotogalerie

Video kanál ČP XCO 2020

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...