Pět titulů, stříbro a bronz – to je vizitka z MČR v MTB Cross Country

Jul 27, 2020

Tak jak jsme dlouho čekali na zahájení letošní sezóny, tak teď frčíme jako o závod. Po několika rozjezdových závodech na Pražském poháru a Česyku bylo hned druhým důležitým závodem Mistrovské klání v Peci pod Sněžkou. Již týden před Pecí na 1.závodě Českého poháru v Městě Touškově ukázali naši borci, že je potřeba s nimi rozhodně počítat.

Trať v Peci pod Sněžkou si po těch letech není potřeba připomínat, minimálně cyklisté ví, že je to jedna z nejtěžších tratí u nás, na kterou je třeba mít natrénováno nejenom fyzicky, ale také technicky. Proto už několik týdnů před závodem se to v místních lesích míhá pestrobarevnými dresy. I my jsme tam vyrazili na několikadenní soustředění. A vyplatilo se!

Tři Mistři ve štafetách

Do atraktivních závodů čtyřčlenných štafet od nás nastoupilo celkem 6 svěřenců. Štafeta žáků ve složení Kryštof Bažant, Kateřina Dušková (oba tým Cyklo Benda), Nela Faltysová a David Svoboda si neohroženě dojela pro titul. I druhá naše štafeta ve složení Denis Vašíček, Babeta Kolářová (tým Auto Škoda Ml.Boleslav), Anna Dingová a Dominik Kukla měla medailové ambice. O pouhopouhých 9 vteřin to nevyšlo…. Ale i tak bramborová medaile ze 17 štafet je vynikající výsledek.

Další titul do své sbírky přidala i Aneta Novotná, který vybojovala s dalšími třemi členy z formace Rouvy Specialized (Jan Sáska, Tereza Sásková, Samuel Jirouš)

Sobotní individuální titul pro Anetu

V sobotním programu nenechala nikoho na pochybách Aneta Novotná, která ve skvělém závodě zvítězila v kategorii juniorek – mimochodem pro Anetu je to již 4. individuální titul v řadě. Zuzana Kadlecová přidala opět nepopulární brambory a Magdalena Mišoňová uzavřela TOP10 v elitních ženách a TOP5 v kategorii U23.

1-2-3 to je nedělní skóre.

A na závěr Mistrovství ČR v Cross Country přišel přímo trenérský orgasmus. David Svoboda s Denisem Vašíčkem si dojeli pro double v mladších žácích. Dále Zuzana Kadlecová přidala bronz v brutálním závodě up-hill. A neposlední řadě Robin VašíčekLaurou Svobodovou přidali 4.místa, Nela Faltysová 6. flek a Lukáš Jech 7. místo.

Tak to byl výčet jenom TOP10 umístění. Kompletní výsledky jsou na stránkách časomíry.

Díky všem za vzornou reprezentaci a předvedené výkony!!!

Fotogalerie

Video kanál ČP XCO 2020

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...