Aneta Novotná je vicemistryní Evropy v MTB Cross Country !!!

Aug 25, 2019

Aneta Novotná a Filip Jech reprezentovali Českou republiku na Mistrovství Evropy, které se uskutečnilo koncem srpna ve vysokohorském italském středisku Pila v nadmořské výšce 2000 m.n.m.

První den šampionátu byla na pořadu dne individuální časovka, podle které se v dalších závodech řadilo na start. Aneta se blýskla vynikajícím 3. místem. Naopak Filip si vybral díl sportovní smůly, neboť díky losu měl startovat ke konci více než dvousethlavého startovního pole. Během závodu však začalo pršet, a tak posledních asi 30 závodníků jelo na klouzavé, bahnité, a hlavně pomalejší trati. Filip podal vynikající výkon, ale ten stačil „jen“ na 116. místo.

Další den Aneta a Filip byli členy tříčlenné štafety, která vybojovala skvělé 9. místo v konkurenci více než 100 týmů z celého kontinentu.

 

Poslední den šampionátu se povedl Anetě Novotné, která po skvělém výkonu vybojovala titul vicemistryně Evropy.

 

První dvě kola závodu to však vypadalo, že by snad mohlo vyjít i tričko se zlatými hvězdami. V posledním kole se na Anetu dotáhla švýcarská závodnice, a nakonec naší Anetu zdolala o 17 vteřin. Druhým místem opět Aneta potvrdila svoji příslušnost k evropské špičce.

 

Filip díky horší startovní pozici bojoval v závodě XCO jako lev. Celý závod se prokousával kupředu, aby nakonec vybojoval vynikající 57. místo v konkurenci více než 200 bikerů Evropy.

A na závěr vzkaz od Anety: “Děkuji všem, kteří mě k dosažení stříbrné medaile na ME 2019 pomohli a podporují mě v mém závodění, zejména rodičům, trenérům ADASTRA Cycling Team a v neposlední řadě Městu Říčany, které mi svým finančním příspěvkem umožnilo se tohoto ME zúčastnit.”

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...