Český pohár XCO Bedřichov 2019

Jun 22, 2019

V polovině června byl na pořadu předposlední díl ČP v Cross Country na tradiční trati v Bedřichově. Naše účast díky zdravotním indispozicím a školám v přírodě byla trochu nižší než obvykle. Všichni přítomní ale příkladně zabojovali za své nepřítomné kamarády a udrželi jsme vynikající 5. místo v celoroční soutěži týmů ! 

V sobotních závodech se opět předvedli kluci, a byť ve značně ořezané sestavě, udrželi naše barvy hodně vysoko. 

5. místo Denis, 16. místo Dominik a 76. místo Adam 

25. místo Kryštof, 41. místo Adam  (po problémech s padajícím řetězem) 

V neděli nastoupila už naše tradičně silná sestava závodníků. 

A hned v prvním závodě kadetů bylo na co koukat. Na čele se utvořila trojice závodníků, ve které tvrdil muziku náš Filip. Pořadí se neustále přesýpalo jako hodiny na orloji, ale Filip byl asi nejčastěji na čele a tvořil závod. O výsledku se nakonec rozhodlo na konci posledního kola. Filip dojel na skvělém druhém místě ! Štěpán dokončil na slušném 57. místě. 

Richard v kategorii juniorů tentokrát bral v silné zahraniční konkurenci 17. místo jako 10. Čech. 

V kategorii kadetek zazářila opět Aneta, která se brzo dostala do čela závodu a osamoceně kroužila na bedřichovské trati a navyšovala svůj náskok na své soupeřky. Zpestřením jí bylo předjíždění pomalejších juniorek a žen. Pro Anetu to byla vynikající generálka na závod o olympijské medaile příští týden. Kačka po defektu a dlouhé nouzové opravě si dojela pro body do žebříčku ČP za 38. místo. 

K prvnímu místu na českých tratí se vrátila i Majda. Pouze v prvních dvou kolech jí proháněla soupeřka z Polska, ale pak už to byla spanilá a bezchybná jízda. Zuzka po vynikajícím startu a polovině prvního kola, kdy jela na dvojce v háku Majdě, byl nucena kvůli žaludečním problémům bohužel vzdát. 

Rozsáhlá fotodokumentace ze Zadova od  Petr Tvaróg, Pavel Křikava, Jakub Caha, poharmtb.cz, Martin Korhel, Pavel Kopecký, Miloš Lubas k zobrazení zde.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...