Bláznivý stříbrný závod Českého poháru na Zadově

Jun 21, 2019

Další zastávka ČP v XCO byla na krásné trati na Zadově. Sobota jako tradičně patřila žákům. 

Málem jsem upadl při pohledu na online výsledky Žáků I. po prvním kole. Naši kluci drží 2., 6. a 20. místo. Zastavuji auto na polsko-české hranici a čekám, jak dopadne druhé kolo. Naprostá fantazie. 

3. místo David, 4. místo Denis, 22. místo Dominik, 44. místo Mikuláš a 75. místo Adam 

V kategorii Žáci II. vybojovali naši kluci velmi pěkná umístění. 

18. místo Kryštof, 28. místo Adam 

Nedělní závody byly tak trochu bláznivé, zejména v našich tradičně silných kategoriích

Fíla od začátku kontroloval závod z čelních pozic, postupně se s ním na čele prostřídalo několik statečných závodníků, až se Fíla v půlce druhého kola na čele osamostatnil. Už to vypadalo, že si dojede pro další vítězství. K báječné stíhačce založil ze zadních pozic Matyáš Fiala a opravdu se mu podařilo dotáhnout v posledním kole na Fílu. Kluci si nedarovali ani metr, nástup střídal nástup. Rozhodlo až poslední stoupání na stadion, kdy Fíla měl v ruce kratší konec provazu. Díky stříbru si ale upevnil vedení v ČP. Štěpán dojel na solidním 49. místě. 

Další super výsledek přivezl do cíle Ríša v juniorech, kdy vylepšil svůj TOP o jedno místo. Tentokrát dojel na 9. místě a připsal další UCI body. ! 

V dalším startu se představily juniorky, které závodily předchozí den v Polsku. Majda si od počátku hlídala čelo závodu a po třetině kola převzala iniciativu na čele. Bohužel v dalších dvou kopcích jí doslova někdo vypnul motory a propadla se až na 9. místo ze ztrátou 50 vteřin na čelo. V dalším kole jí někdo opět zahodil a během 3/4 kola se Majda dotáhla na čelo k výborně jedoucí “kiwi lady”. Ta ale v tomto okamžiku trochu přitopila a poodjela. Majda kontrolovala až do cíle 2. místo. Zuzka si dojela pro slušné 6. místo a další slušnou porci UCI bodů.

V závodě kadetek Aneta nenechala nikoho na pochybách, zda výsledek v Peci nebyla jen náhoda. Od startu to napálila a každým šlápnutím zvyšovala svůj náskok na všechny své soupeřky. V posledním kole, v posledním kamenitém sjezdu jí potkala sportovní smůla v podobě defektu zadního kola. Po vyčerpávající jízdě po sjezdovce na prázdném plášti a asi i přes nejrychlejší výměnu zadního kola v depu, tak nabídla šanci Simoně, do té doby jedoucí na druhém místě. Ta takto získaný záskok už nepustila a Aneta si dojela pro dnešní třetí stříbrnou medaili pro naše barvy.  Kačka dojela na pěkném 19. místě. 

Zde je potřeba opět připomenout, že Filip, Aneta a Majda dál vévodí průběžnému žebříčku ČP XCO ! 

A to nemluvíme o nadějných umístění všech dětí do 10 let. 

Rozsáhlá fotodokumentace ze Zadova od Petr Tvaróg, Pavel Křikava, Jakub Caha, damynakole.cz k zobrazení zde.  

Bezprostřední dojmy od závodníků 

Majda : 

„Po včerejším závodě v Polsku jsem se cítila trochu unavená, ale po startovním výstřelu to ze mě spadlo. Po startu bylo všechno fajn, hlídala jsem si čelo závodu ze třetí pozice. Pak jsem ale dostala křeče do břicha, které mě opustily až před koncem prvního okruhu. Abych pravdu řekla, tak jsem přemýšlela nad tím, jestli závod nevzdám. Od druhého kola už bylo všechno dobré a já se vydala na dlouhou stíhací jízdu. Ani jsem v to nedoufala, ale podařilo se mi dojet až do úplného čela závodu za Novozélanďanku Samaru. Jenže po té stíhací jízdě jsem už neměla dost sil se ji udržet, takže mi zas začala odjíždět.

Prohra se Samarou mi nevadí, protože jsem s ní závodila v sobotu a porazila ji, takže jsem si vyjela i víc UCI bodů”

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...