V nedělním bahnitém peklu v Peci na Českém poháru dominovala "Adastřata"

May 15, 2019

Velkou radost v dalším závodě ČP XCO nám udělali naši závodníci. Z nedělního inferna vylovili hned tři zlata a to nevídaným způsobem. Téměř start-cíl a s obrovským náskokem. 

Fíla se po prvním skoku doslova propadl na první místo a na nikoho už nepočkal. Drtivým tempem pomalu zvyšoval zvůj náskok a přijel si pro první vítězství v kategorii kadetů s 50s náskokem. 

Nejlepší výkon v sezoně pak předvedl Ríša, který byť postižen defektem vybojoval suprové 10. místo a své první UCI body. ! 

V dalším startu se představily holky. Zuzka udělala závod, takže skoro celé první kolo vládla startovnímu poli. Poté převzala štafetu Majda, aby po způsobu Filipa dojela první až na cílovou pásku s náskokem přes 3 minuty. Zuzka bohužel výborně rozjetý závod musela zabalit na začátku 2. kola ze třetí pozici kvůli bolesti v kolenu. 

Aneta neskutečně odjela všem soupeřkám hned na začátku a dokonce předjela na trati všechny juniorky kromě jedné (a to měly náskok 2 minuty). Po dvou kolech v cíli s náskokem téměř 2 minuty. Kačka dojela na krásném 16. místě v těžké konkurenci kadetek. 

Zde je potřeba připomenout, že Filip, Aneta a Majda vévodí průběžnému žebříčku ČP XCO ! 

Když k tomu přidáme vynikající 6. místo Davida, 14. místo Denise a překvapení dne 15. místo Dominika, nejlepší výsledek sezony Mikuláše – 45. místo a 77. místo Adama – všichni kategorii Žáci I. a pak  16. místo Kryštofa, 31. místo Adama a 35. místo Vojty v kategorii Žáci II, tak nemůžeme hodnotit třetí díl ČP XCO jinak, než maximálně úspěšný. 

A to nemluvíme o nadějných umístění všech dětí do 10 let. 

Rozsáhlá fotodokumentace z neděle od Petr Tvarog, Jiří Fikejz, Jakub Caha, Martina Jechová a Pavel Křikava k zobrazení zde.  

 

Bezprostřední dojmy od závodníků 

Majda : 

Po minulém víkendu v Heubachu zřejmě nastalo období bahenních závodů. Jenže na dnešní trati bylo více kořenů a kamenů, takže to výrazně více ustřelovalo a klouzalo. Hned od úvodního stoupání se jela totální podlaha a to díky kolegyni z týmu, protože za to vzala a rozdala trochu bolesti. Díky Zuzko! Co budu povídat, nahoře jsem byla asi až 10! Ale v polovině prvního kola jsem se dokázala probojovat až na 3. místo. Během dlouhého sjezdu se mi podařilo dojet i zbývající 2 soupeřky, protože jsem se udržela v sedle a ony ne. Dole pod kopcem to byla jednoznačně výhoda, jelikož jsem neměla zanesené kufry. Předjela jsem je a od té chvíle jsem si jela sama za sebe. Ve zbývajících třech kolech jsem se snažila jet si své tempo a jet hlavou a bez chyb. S tratí jsem se poprala dost dobře. I když mě dneska pár výjezdů dostalo na zem…Asi nejzásadnější sjezd z Orlíku jsem zvládala bez obtíží, kromě jednoho rockgardenu. Ono by asi nebylo problém ty kameny sjet, ale ubrzdit to na metrovém plácku pokrytém notnou vrstvou bahna, který následoval … to vážně nešlo.

Za tento výsledek jsem strašně ráda, neboť rekonvalescence po Heubachu, kdy mi bylo špatně, mě pustila na kolo až v pátek. Trenér vymyslel plán v podobě sobotního závodu na rozjetí v polském Walbrzychu. V sobotu to rozhodně pocitově nebylo ideální, ale naštěstí se forma dostavila včas na závod v Peci., podělila se o své zážitky Majda, která si zimní podmínky příliš nepřipouštěla. „Během závodu byly asi 2 °C, což je na květen dost málo. Jet v dlouhých rukávech byla jistota a návleky na kolena jsem taky dost ocenila. Jinak hřejivku nepoužívám, mě hřeje mládí, smála se.

Aneta : 

Závod v Peci letos nebyl lehký.

Vzhledem k počasí jsem byla připravená na “cyklokrosovou” trať . Bylo jasné, že jednou z důležitých částí závodu bude být po startovním kopci nahoře u Poustevníka hodně vpředu. Na sjezdovku z lesa jsem vyjížděla jako druhá a ve sjezdu na podmáčeném terénu se mi podařilo soupeřku předjet.

Za skokem jsem na panelku vyjížděla z první pozice a nastavila si tempo a snažila se rozvrhnout síly… To se nejspíše podařilo, protože jsem v dalším kole postupně navýšila náskok a do cíle dojela poprvé v této sezóně na ČP jako první.

Navzdory počasí se mi jelo dobře a závod jsem si užila” 

Filip : 

“Můj nedělní závod v Peci byl podle mého nejnáročnějši jak technicky, tak i výkonnostně ze tří závodů ČP které se jely.

Trať byla velmi mokrá, bahnitá a velmi kořenitá, občas nám i dokonce sněžilo, ale to jenom chvilku, jinak pouze pršelo. Start nebyl moc povedený, protože jsem chvilku po odstartováni vytrhl pedál a nahoře u Poustevníka jsem by až 4. Nad skokem jsem se už prodral na 2. pozici. Při skoku ale můj supeř Filip Konečný dopadl na kluzké bahno a spadl. Mně se naštěstí jen tak tak podařilo válejícímu se soupeři vyhnout.

Poté jsem si držel svou 1. pozici a svůj náskok jsem zvětšoval každým kolem díky tomu, že jsem nedělal žádné technické chyby. Nakonec jsem dojel s 50s náskokem.”

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...