Beckovem se vinul bikový had

May 2, 2019

Dlouhý pestrobarevný had složený z bikerů všech věkových a výkonnostních kategorií se vinul smyčkami tradičního okruhu TOMKET Pražského MTB poháru v Beckově.

Pořadatelský tým ADASTRA Cycling Team vedený Pavlem Mišoněm strávil na trati závodu desítky brigádnických hodin, aby připravili kvalitní závod. Navíc trať přírodního lesního okruhu po vydatném dešti změkla, dostala se do téměř ideální podoby a umožňovala jezdcům užívat si naplno všech pozitivních pocitů, které horská kola přinášejí. Kladné reference jezdců v cíli jsou asi nejlepší odměnou, kterou mohli pořadatelé dostat. 

Na početné startovní pole v dětských a žákovských kategoriích si už pořadatelé zvykli a stovky malých závodníků považují za samozřejmost. Potěšitelné ale je, že významně posílila i skupina na opačném pólu věkové škály. Téměř šedesát borců v kategoriích Masters, včetně respekt a úctu budící skupiny SUPERMASTERS, tedy těch nejzkušenějších v kategorii nad 60 let se postavilo na start beckovského závodu. Vítězství v kategorii SUPERMASTERS vybojoval Ladislav Bubla (GS Cykloteam Jistebnice) před legendou české cyklistiky Miroslavem Pekem (Pek TO EUROPE) a vítězem závodu na Zličíně, Leopoldem Spáčilem (Novatop Lapierre). 

Nejrychlejší ženou beckovského závodu byla členka reprezentačního týmu Karla Štěpánová (Superior XC Team) před talentovanými juniorkami, Magdalenou Mišoňovou a Zuzanou Kadlecovou (obě ADASTRA Cycling Team).

Závod mužů ovládnul cyklokrosový reprezentant Josef Jelínek (Mitas Mercedes Benz Praha Trek) před Ondřejem Zeleným (Eleven Mercedes Mitas) a Radkem Hořákem (Head Pro Team Opava).

Čtvrté kolo TOMKET Pražského MTB poháru je na programu už za týden, ve středu 8. května.

Pořadatelský Kbely Cycling Team vedený Miroslavem Svobodou odpovědně připravuje svůj Bike Park na státní svátek prožitý v sedle kola a i vy přijměte tímto naše pozvání do Kbel!

Výsledky 3. kola: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/859

Průběžné pořadí po 3. závodech: https://www.sportt.cz/racesSerials/serial/28

Fotogalerie Barbory Klap: https://www.zonerama.com/BarboraKlap/Album/5274503?fbclid=IwAR3cBKGfkvux7VNrq5XmLQYOwYsaSxkjEbXRXljVLAYGpW8QkkW6T_xW6pc

Informace ke 4. kolu TOMKET Pražského MTB poháru, propozice, registrace: http://prahamtb.cz/

(autor Viktor Zapletal – reprezentační trenér MTB) 

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...