Majda 39. na Světovém poháru v Táboře, 3. nejlepší juniorka

Nov 19, 2018

17. listopadu zavítal Světový pohár v cyklokrosu po pěti letech opět do České republiky. Na startu jsme měli Majdu v kategorii Ženy Elite v konkurenci asi 60 závodnic. A protože se zde sešla, a není se čemu divit na Světovém poháru, světová špička, startovala ze zadních pozic. 

Majda odjela skvělý závod, v polovině závodu jezdila kolem 35.místa ve skupině s pozdější nejlepší juniorkou. Ve třetím kole si prošla menší krizí, kdy musela trochu zvolnit. “Úplně se mi vyply nohy”. Pustila několik pozic a zase se vrátila do závodu, a v posledním kole vyhrála mini souboj skupiny, ve které se pohybovala. 


foto : cyklošvec

Na Světovém poháru se jezdí jen jedna ženská kategorie, a v Táboře se vyhlašovalo celkové pořadí a také tři nejlepší závodnice v kategorii U23. Od příštího roku budou mít samostatnou kategorii dle rozhodnutí UCI i juniorky. Juniorek v Táboře startovalo 10 a pokud by se vyhlašovalo i jejich pořadí, tak by si Majda odvezla bronzovou placku. 

V Táboře byla jako vždy super atmosféra, spousta diváků, kteří mohutně povzbuzovali kolem celé trati. “Diváci mě hnali kupředu a asi začnu vozit špunty do uší. Za překážkama jsem skoro vždycky málem ohluchla.” 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...