Aneta Novotná je Mistryně Evropy ve štafetách a vicemistryně Evropy v MTB Cross Country ! A Filip Jech bronzový !

Aug 26, 2018

Naprosto fenomenálního výsledku na Mistrovství Evropy dosáhla bikerka Aneta Novotná z teamu ADASTRA Sokol Veltěž.

Hned první závodní den rozjela Aneta parádně týmovou štafetu, kdy na favorizovanou štafetu Švýcarska najela téměř 40s. V následujících dvou úsecích Honzové (Sáska a Zatloukal) pak tento náskok skvěle ubránili. Neskutečný úspěch, neskutečná radost a neskutečný pocit, který musíte asi jenom zažít. Stupně vítězů a česká hymna na počest nejlepších sportovců Evropy.

 

A aby toho nebylo málo, tak v posledním závodě ME v Cross Country v italském horském středisku Pila v nadmořské výšce 1 800m, Aneta po opět parádním výkonu vybojovala stříbrnou placku v individuálním závodě kadetek. Opět stupně vítězů, tentokráte jako první poražená. Aneta se tak může také pyšnit titulem Vicemistryně Evropy!  

V závodě kadetek jsme měli i druhé želízko – Zuzku Kadlecovou. Štafeta se Zuzkou obsadila výborné 16. místo v konkurenci 85 týmů. V individuálním závodě se Zuzka prodírala zdatně ze startovní pozice 50 až k 15. místu. Bohužel další posun vpřed jí byl znemožněn brutálním manévrem soupeřky, který Zuzka odnesla těžkým pádem z prudkého svahu. Zuzka není zvyklá závody vzdávat, cílovou pásku proťala na 31. místě. Nicméně bezprostředně po projetí cílem Zuzka začala ztrácet prostorovou orientaci a stabilitu, tak následoval rychlý převoz do nemocnice. Naštěstí vyšetření na MR dopadlo výborně a tak nám Zuzku o půlnoci vrátili zpátky. 

A abychom zakončili tento článek pozitivně, tak Filip Jech veze ze své první účasti na Mistrovství Evropy svou první velkou medaili. Filip vybojoval závodě štafet starších žáků se svým týmem bronzovou medaili!! Na startu se sešlo 73 štafet.   

V individuálním závodě Filip obsadil vynikající 21. místo ze 138 závodníků na startu. A tento výsledek asi mohl být i lepší, nebýt technických problémů. Bohužel i technické problémy k tomuto sportu patří a je potřeba mít i trochu toho štěstí.

Nicméně závodníci teamu ADASTRA Sokol Veltěž vezou z tohoto mistrovství 3 medaile! Ten pocit, že jsme byli u 3 medailí z 5, které získala Česká Republika jako nejúspěšnější země, je nepopsatelný.

 

A ještě rozsáhlá fotogalerie zde

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...