Nabitý závodní program v rámci KPŽ ve Vysočina Aréně

Aug 15, 2018

Uplynulý víkend jsme se zúčastnili nabitého programu již desátého podniku seriálu Kolo pro život 2018 ve Vysočina Aréně.

Program dětských závodů byl rozdělen do 2 dnů. V sobotu David a Laura závodili na náročné 16km  trati (převýšení 430 m) ČD CARGO Junior Trophy Maraton, která byla určena pro děti ve věku 8 – 16 let. Trasa vedla po okolních singltrecích, ale i po lyžařských tratích, kde se kdysi jezdívaly Světové poháry. Celkem se na start postavilo 100 dětí. David skončil v celkovém pořadí na skvělém 6. místě a ve své kategorii vybojoval zlato s krásným náskokem 3,5 minuty. Ani Laura se této trati nezalekla a dojela si taktéž pro kov nejcennější, přičemž celkově brala 35. místo a nad svou soupeřkou z kategorie zvítězila o více než 3 minuty. 

V neděli dopoledne se jely dětské závody Mistrovství ČT: D Junior Trophy a Junior Trophy Downhill.  Trasy Junior Trophy vedly na uzavřeném okruhu lesními pasážemi s využitím XC přírodních překážek. Okruh měřil pro nejstarší kategorie cca 1200 m a v porovnání s letošní trasou ČP Minime byl o dost náročnější, nejen po fyzické stránce, ale i po té technické. Nechyběl táhlý kopec po šotolině, přísný kořenitý výšlap, technická pasáž ze svěťáku ACDC ani flow-trailový sjezd s několika klopenkami. Konkurence na startu všech kategorií byla také poměrně silná, minimálně v prvních 2 lajnách byla spousta dětí jezdících pravidelně ČP.

V kategorii 12-13 let se na start postavili Adam a Jára Hoškovi.  Náročný okruh museli zdolat celkem 5x a to ze zadních startovních pozic. Adamovi se brzy po startu povedlo probojovat dopředu a celý závod se stabilně pohyboval na skvělé 4. pozici, pro kterou si také dojel do cíle. Jára prokázal svou bojovnost a náročný závod dokončil po objetí všech 5 kol.

Davida v kategorii 10-11 let čekal stejný okruh jako Adama s Járou s rozdílem 2 kol, stačilo obkroužit 3x. David startoval z 1. lajny a hned po startu se pohyboval vpředu, přičemž v půlce 1. okruhu se mu do techniky podařilo vjíždět už jako prvnímu a díky tomu si vytvořit náskok cca 10m. Tento náskok David postupně navyšoval, aby si do cíle přijel pro zlato s náskokem 19 sek.

Laura startovala v kategorii 8-9 let a její okruh byl zkrácen o cca 300m  (chyběla část kořenitého výšlapu a sekce ACDC). Laura se hned po startu zavěsila na své dvě soupeřky a celá 2 kola se pohybovala s malým odstupem na 3. pozici, přičemž ji tentokráte kopce moc nesedly a náskok soupeřek stahovala vždy ve sjezdu. V cílové rovině se Lauře vyplatilo bojovat a spurtovat až do konce za cílovou čáru a tímto přístupem přespurtovat Babetu K., která cíl už trochu vypustila. Laura tedy brala těsné 2. místo a podařilo se jí tak poprvé předjet nedostižnou Babetu K. 

2. místo však Laura ještě neměla jisté, musela totiž znovu Babetu porazit v rámci závodu Junior Trophy Downhill, jehož čas se přičítal k času předchozího závodu Junior Trophy. V tomto závodě startovaly děti jednotlivě v libovolném pořadí v intervalu půl minuty. Sjezd nebyl příliš náročný a ti nejrychlejší ho zvládli v čase okolo 40sek. Lauře se sjezd vydařil až na jedno malé zaváhání, které ji naštěstí nevzalo příliš cenných sekund, a tak se mohla v cíli znovu zaradovat, když v této sjezdové disciplíně zvítězila a potvrdila své vítezství o 2 sekundy. Laura tedy celkově po součtu časů z obou závodů brala krásné 2. místo.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...