13 medailových zastavení na Mistrovství ČR v Cross Country 2018

Jul 27, 2018

Nebývale velkolepým úspěchem završili mladí bikeři z týmu ADASTRA Sokol Veltěž letošní sezónu. Na Mistrovství ČR v Peci pod Sněžkou potvrdili svou příslušnost k české špičce.

Zastavení první
Prvním závodem byl prestižní závod elitních štafet. Po báječném výkonu obou holek nám to poprvé cinklo. Blíže jsme o závodu štafet psali v této aktualitě.
Týmové štafety (9 startujících)
3. místo Magdalena Mišoňová
4. místo Aneta Novotná

Zastavení druhé až čtvrté
V sobotu ráno byla na programu nejmladší mistrovská disciplína – hromadný závod do vrchu. Na 4,2 km převýšení 350m. Kdo zná výjezd na Pražskou boudu přes Poustevníka, jistě ocení náročnost trati. Dva tituly Mistra ČR a jedno double je více než slušná vizitka.
1. místo Magdalena Mišoňová
1. místo Aneta Novotná
2. místo Zuzana Kadlecová
pro úplnost ještě doplníme 4. místo Kateřina Suchá a 6. místo Richard Wohanka.

Zastavení páté
V tradičním odpoledním programu získal svou první mistrovskou medaili Robik, i když tentokrát musel o bronz zabojovat před dotírajícími soupeři. Velkým příslibem jsou pak 6. místa Sebíka a Johanky.
Kluci 5-6 let (12 startujících)
3. místo Robin Vašíček
6. místo Sebastian Švambera
Holky 5-6 let (7 startujících)
6. místo Johana Čermáková   

Zastavení šesté  
Pouhá jedna vteřinka tentokrát dělila Lauru od zlata, v cílové rovince se musela sklonit před silnější soupeřkou.  V klucích vybojoval ve velké konkurenci 10. místo Denda.
Holky 7-8 let (28 startujících)
2. místo Laura Svobodová
Kluci 7-8 let (28 startujících)
10. místo Denis Čermák   

Zastavení sedmé a osmé   
V naší parádní disciplíně jsme měli na startu dva hladové vlky, v letošní sezoně snad nevyhrál závod v této kategorii nikdo jiný než Dejv nebo Denda. Mistrák je ale o něčem jiném a oba dva se museli sklonit před perfektně jedoucím soupeřem. Nicméně dvě medaile do domečku se také počítají. K tomu nejlepší výsledek Lukina v letošní sezoně.
Kluci 9-10 let (37 startujících)
2. místo Denis Vašíček
3. místo DavidSvoboda
32. místo Lukáš Novotný   

Zastavení deváté  
Kýťa šel na start pln odhodlání konečně prolomit prokletí druhých míst. Bohužel v první části zaváděcího okruhu nebyl na čele s nejlepšími a výborná stíhací jízda stačila na skvělé 2. místo. Adam měl naopak start výborný, ale vybral si slabší chvilku v půlce prvního kola, kdy lehce ztratil. Přesto 14. místo je vynikající výsledek.   
Žáci I. (65 startujících)
2. místo Kryštof Král
14. místo Adam Hošek   

Zastavení desáté  
Na startu v předposlední kategorii dne jsme měli Verču. Parádně zvládla úvodní výjezd, do terénu najížděla na slibném 5. místě. Velmi rychle se dotáhla do skupiny bojující o bronz, který nakonec s přehledem vyválčila. Druhá bedna v sezóně. Premiérová medaile z mistráku. 
Žákyně II. (33 startujících)
3. místo Veronika Mišoňová  

Zastavení jedenácté   
Doslova galapředstavení typu One Man Show předvedl na závěr Fíla. V polovině prvního okruhu na nic nečekal a všem soupeřům odjel. Soustředěným výkonem bez chyb svůj náskok navyšoval až na 43 vteřin. Fanda ve výborně rozjetém závodě zřejmě na nejlepší výsledek sezóny bohužel půl kola před cílem defektil. I to se bohužel stává a patří to k závodům….   
Žáci II. (68 startujících)
1. místo Filip Jech   
DNF František Arnot    

Zastavení dvanácté  
Další galapředstavení na nás čekalo v neděli po obědě, kdy způsobem start-cíl ovládla svůj závod s mega náskokem také Anetka. Zuzka doplatila výsledkově na nezaviněný pád v prvním kole, druhý nejrychlejší čas v druhém kole stačil jen na nepopulární brambory. A pro životní výsledek v podobě 11. místa si dojela Kačenka.  
Kadetky (27 startujících)
1. místo Aneta Novotná    
4. místo Zuzana Kadlecová

11. místo Kateřina Suchá

Zastavení třinácté  
Majda na mistráku potvrdila svou pozici české dvojky mezi juniorkami. V těžkém dlouhém závodě na 4 kola si dojela pro stříbro. Ríša si v juniorech dojel pro jednoznačně nejlepší výsledek v sezoně v podobě 16. místa.  
Juniorky (15 startujících)
2. místo Magdalena Mišoňová    
Junioři (48 startujících)
16. místo Richard Wohanka

Co napsat závěrem?

13 medailí z Mistrovství ČR je prostě NEJ…..!!
Z toho 4 tituly a mistrovské dresy je BOMBA…!!
a navíc Aneta si bude „tričko“ užívat na všech závodech i v příštím roce až do dalšího mistráku
.

Shrnutí celkových výsledků Českého poháru přineseme v dalším článku.

Čtyři naši závodníci vybojovali nominace na Mistrovství Evropy. Pro kategorii juniorek se pojede koncem července v rakouském Stattegu, pro kadety a starší žáky v italském horském středisku Pila. Doufáme také v jednu nominaci na Mistrovství světa do švýcarského Lenzerhiede na první víkend v září. 

Odkaz na rozsáhlou fotogalerii z MČR je zde
Velké díky za fotky Petr Tvaróg, Michal Červený, Jan Němec, Miloš Šálek, imis 

Seznam medailí z MČR víkendu :

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...