Další úspěšný Česyk za námi.

Jun 25, 2018

 V neděli 24.6. se 14 našich Sokolíků vydalo na 3 závod Česyk-BabyBikers do Čerčan a i tentokrát ukázali soupeřům, že holky a kluci v oranž svítivých dresech mají bikerská srdíčka na správném místě a umí kola svých biků řádně roztočit. Což dokázali, když si ten den hned 6 z našich došlo na bednu a to pro 2 ZLATÉ, 1 STŘÍBRNOU a 3 BRONZOVÉ medaile.

 V nejmenších startoval na odrážedle Eliáš přes, kterého se přehnali dva soupeři a tak to vypadalo, že si Eliáš dojede pro bronz. Po pádu prvního a chybě  druhého ze soupeřů, rozkmital Eliáš nožky a do cíle si dojel pro ZLATO.

 Další startovala Johanka, která zvládla oproti soupeřkám lépe přejezdy přes technické pasáže a dojela si na Česyku pro svou první medaili barvy BRONZU. Ve stejné kategorii mezi 4-5 letými kluky startoval Sam Szollos, který projel cílem v polovině startujících 22ti malých bikerů této kategorie a to na 11.místě.

 Jako prvoročák letos brázdí nejobsazenějsí kategorii Chrti kluci 6-7let / 33 bikerů / Robin, který ze startu vyletěl jako druhý, hned za druhoročákem z CK LOKO a pěkně ho proháněl, pak přišla chybička před nájezdem do posledního kola a pád, Robin sice přišel těsně o svou stříbrnou pozici, ale díky tomu, jak rozjel s vítězným soupeřem závod si nakonec vybojoval BRONZ. Vítek Fous, zde jel prvně, takže startoval ze zadních pozic nakonec se, ale svou skvělou jízdou propracoval na 12.místo.

 V kategorii Poletuchy holky 8-9let startovala Laura a Eliška. Laura se po startu pohybovala na 6 pozici 14ti členného startovního pole, když se hned po startu před ní dostalo 5 soupeřek, ale i Laura na trati odváděla pěknou bikerskou práci a nakonec si do cíle dojela pro BRONZ. I Eliška se na trati snažila a její výkon jí nakonec stačil na 9.místo.

 Za kluky jel v této kategorii, která čítala 28 bikerů Denis Čermák, který si vybral smůlu v podobě spadlého a ještě zamotaného řetězu, což ho odsunulo v hezky rozjetém závodě, kdy se pohyboval kolem 7 místa, až na místo 22. Ale věřím, že příště si to vynahradí a ukáže soupeřům co umí.

 V kategorii Letouni kluci 10-11let, jsme tentokrát měli 4 naše Sokolíky, kromě tradičně jedoucího Denise a Davida se na start postavil i Matěj Hynek a Miki Děták, což mě opravdu potěšilo. V této kategorii se opět postaral o ty nej souboje Denis s Davidem, když se Denis za Crocodail strase ujal vedení, rozjel závod a nasadil takové tempo, které byl schopen akceptovat opět jen David, který se celý závod snažil Denise uviset a rozhodnout v posledním kopci. Jak řekl Mahagoni / místní speaker / poslední kopec rozhodne a, že si Denis ani tentokrát, svoje zlato nechce nechat sebrat ukázal, když se David snažil v posledním kopci nastoupit, Denis se postavil do pedálů a Davida v kopc odpáral a svůj náskok si navýšil i ve sjezdu, takže si do cíle i ve 3 závodě, dojel Denis pro ZLATO a David bral jisté STŘÍBRO. Matěj s Mikim na trati také makali a ukazovali soupeřům, že s nimi musí počítat, když bral Matěj 8 a Miki 10 místo.

 Jako poslední z našich v kategorii Elite kluci, startovali Adam Sedlecký a Jonáš Kučera. Adam se po startu hezky posouval a brázdil trať kolem 6 místa v posledním okruhu, jako by mu docházely síly a tak nakonec projel cílem na 11.místě o 3 příčky za Adama na 14.místo se svým výkonem zařadil Jonáš.

Díky Sokolíci za výkony i podívanou ;-).

 Ještě zmíním, že tento víkend naši bojovali na více frontách a i tam více než skvěle, když na Houšťce bral Eliáš STŘÍBRO, Robin ZLATO, Eliška STŘÍBRO, Štefan ZLATO a Denis ZLATO, Sam Szollos si dojel v Robinovo kategorii pro 12.místo. Na KPŽ, kde vybojovali David s Laurou oba STŘÍBRO. A ještě Jihočeský pohár, kde v kategorii 10-12 letých kluků zajel pěkně Dominik Kukla 5.misto a Mára Špaček 8.místo.

 

 

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...