2.kolo Českého poháru v Brně

May 6, 2018

 Včera a dnes se jede 2.kolo ČP v Brně, kde se za víkend na start postaví celkem 13 našich bikerů a bikerek.

 V sobotu se postavili na start Robin, Laura, David, Denis, Lukášek, Kýťa, Adam a Fíla, takže 8 startů, které byli vezmu-li to % úspěšné ze 75%, což si myslím je skvělé skóre.

 Nejmladší z našich v kategorii kluci 5-6let startoval Robin, který měl pěkný start v první trojce závodníků a tuhle,  nej bikerskou 3 uzavřel s 10ti vteřinkami ztráty i v cíli a, tak vybojoval pro Sokol první kov barvy BRONZU.

 Další šla na start Laura, která roztočila kola svého biku a zahájila stíhat ací jízdu soupeřky z Bikeclinicu, jedoucí před ní a ač se holky za Laurou dost snažily, tak si nakonec Laura stylem start-cíl dojela s bezpečným náskokem, téměř půl minuty před zbytkem soupeřek do cíle pro STŘÍBRO.

 V kategorii kluci 9-10let, jsme měli hned trojí zastoupení a to Davida, Dendu a Lukáška Novotného. David s Denisem, začali od startu diktovat tempo závodu, když David na čele s Dendou zavěšeným na zadním kole začali soupeřům ujíždět.  V prvním kole se prohodili a čelo vedl Denis, ve druhém se pořadí opět otočilo a šel do čela David, ale stále oba naši kluci, drželi čelo pelotonu čítajícího 47 bikerů, kdy je dokázal s menším odstupem uviset jediný soupeř z AC Sparty Praha, kterému však kluci,  začali metr po metru ujíždět, pak přišlo ne 3 kole pár set metrů před cilem,  nešťastné podklouznutí předního kola na prachu a Denda se odporoučel při nájezdu na asfalt k zemi a,  ač si ošklivě poranil koleno / jak řekl po závodě záchranář ” maso ti doroste ” /  a soupeř ze Sparty ho předjel, Denda naskočil zpět do sedla a, ještě dokázal uhájit BRONZOVOU pozici. Lukášek na trati odvedl také kus práce a neměl to opravdu nikterak lehké mezi těmi vlčáky, takže klobouk dolů i před jeho výkonem, kterým se usadil na 43.místě. David si s náskokem 10ti vteřin před soupeřem ze Sparty, dojel do cíle pro ZLATO.

 Další z našich se postavili na start v kategorii žáků Kýťa a Adam Hošek. Kýťa se po startu ujal vedení, pořadí v této nabité kategorii, která čítala 82 startujících bikerů se přelévala, ale Kýťa si nakonec do cíle pro to STŘÍBRO dojel. Adam najížděl do technických pasáží kolem cca 15-20 místa a na stadion se vracel na nějaké 21-23 pozici, ve druhém kole bohužel i Adama potkal pád, ale stejně jako Denda ani Adam to nevzdal a závod dokončil ve středu startovního pole na 46.místě.

 Jako poslední z našich šel na start Fíla Jech v kategorii žácí 2, který skvěle odstartoval na 2 pozici, část závodu odjel dokonce skvěle na čele, kdy za ním na trati makalo 87 bikerů, kteří se snažili prokousávat vpřed, nakonec si Fíla svým skvělým výkonem s náskokem 16 vteřin dojel do cíle pro STŘÍBRO.

Takže sobotní den ČP v Brně za námi a opět skvělá bilance 8 startů přetavili naši bikeři na 6 cenných kovů.

Robin BRONZ, Laura STŘÍBRO, David ZLATO, Denis BRONZ, Kýťa STŘÍBRO a Fíla STŘÍBRO.

Díky všem za jejich dech beroucí výkony a , ještě jednou gratulace k medailím, jen tak dál Sokolíci.

No a dnes budeme držet pěsti Anetce, Zuzce, Majdě, Kačce a Richardovi Wohankovi ;-). Bojujte ;-). 

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...