1 závod Česyk – BabyBikers Čerčany 2018

Apr 29, 2018

 Dnes se v Čerčanech, jel první závod letošního Česyka a z našich se na starty různých kategorií, postavilo 14 našich bikerů a 4 bikerky a musím říct, že všichni odvedli na tratích skvělé výkony za, které je nelze než pochválit.

 Nejmladší Eliáš Havel v kategorii odrážedel po skvělém startu, kdy vedl k nájezdu na cílovku, kde se zasekl a předjel ho jeden ze soupeřů si nakonec dojel do cíle pro STŘÍBRO.

V kategorii Žubrienky holky 4-5let si pěkné 5.místo ze 17ti bikerek vyjela Johanka Čermáková.

V nejobsazenější kategorii Chrti kluci 6-7let, kde startovalo 34 bikerů startoval Robin, který byl v závěsu na 2.místě celé zaváděcí a 1,5 okruhu, pak ho předjel soupeř, když předjížděli chumel soupeřů o kolo a Robin se tak těsně zařadil na 3 místo, bohužel zmatky na trati při pádech mnoha soupeřů a nasledné zmatky v cíli, kdy Robina pořadatelé poslali místo do cíle do dalšího kola připravilo Robika o 3.místo a nakonec byl zařazen na místo 6. Škoda, ale i tak jako prvoročák hezký výkon.

V Poletuchách holky 8-9let se postavily na start Laura a Eliška. Laura skvěle odstartovala a dostala se na 2 pozici, po pádu se propadla na 4.místo, ale zabojovala a svým skvělým výkonem nakonec urvala BRONZ. Eliška Havlová se na trati také snažila a nakonec projela cílem na 10.místě ze 14ti startujících bikerek

Poletuchy kluci 8-9let a na startu opět 2 naši a to Adam Ševčík, který se po super startu dostal do čela 30ti bikerů, bohužel ho postihl pád, ale ani tak to nevzdal, nasedl zpět na bike a dojel si do cíle i tak pro moc pěkné 10.místo. Druhým z našich byl Denis Čermák, který na trati skvěle makal a cílem projel na výborném 6.místě.

V Letounech kluci 10-11let jeli z našich, jako prvoročáci Denis s Davidem a s nimi, jako druhoročáci Matěj Hynek s Ríšou Rothem. Denisovi se na startu nepovedlo hned nacvaknout a tak měl horší start, ale už v zaváděcím okruhu za retardérama se ujal vedení a to si svým super výkonem udržel, až do cíle a tak si dojel s pár desítkami metrů náskoku, do cíle pro ZLATO. David se skvěle propracoval během 1 okruhu na 2.místo a ač na něj zezadu dotíral soupeř z Bikecliniku, tak se dojet nenechal a v cíli bral STŘÍBRO. Matěj s Ríšou se na trati také snažili a jejich výkony, jim stačily Matějovi na 14 a Ríšovi na 17.místo z 22ti startujících.

V kategorii Elitka holky 12-15let si přijela zazávodit Verča Mišoňová, kterou pořadatelé dobře znají z let minulých, kdy brázdila tratě BabyBikers a tak očekávali velký souboj o medaile. Toto očekávání jim holky naplnily, neboť Verča bojovala o medaile s Eliškou Drbohlavovou z Bikeclinicu a Naty Pleskačovou z Expres CZ Scott Kolín. Holky si nedaly ani metr tratě zadarmo a souboj to byl opravdu napínavý, až do cílovky, kdy se Verča protáhla vlevo kolem obou soupeřek a doslova o ráfek sebrala soupeřkám ZLATO.

Jako poslední startovali v kategorii Elitka kluci 12-15let Adam Hošek, který se po startu dostal do vedení a opět jako loni bojoval s Matym Purnochem z Bikecliniku, chvilku to vypadalo, jako by oba čekali na toho druhého, kdy půjde do čela, čehož využili soupeři a tak nakonec Adam bojoval o 3.místo a medaile barvy BRONZU byla doma. Na trati jel pěkně i Jonáš Hynek, který vybojoval 14.místo z 26ti startujících bikerů, ale i všichni ostatní Sokolíci odvedli kus bikerské práce, kdy Mára Špaček obsadil 16, Adam Sedlecký 18, Jonáš Kučera 22 a Jára Hošek 23.místo.

První Česyk je za námi a já všem našim Sokolíkům děkuju za podívanou i jejich výkony a medailistům, ještě jednou gratulace.

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...