Podruhé v Belgii na krásné trati

Jan 7, 2018

V neděli 7. 1. 2018 jsem jela závod v belgickém Leuvenu. Tamní trať byla rovinatá, ale měla i pár těžších pasáží. Jmenovitě: 2 krátké, kořenité, relativně prudké sjezdy; výběhy; spousta škarp a část louky, kterou předělali na přísné bikrosové hupy (řeknu vám, že na té neodpružené vydli to jelo vážně “výborně”).

Hned v první zatáčce jsem se dokázala vnitřkem protáhnout dopředu, bohužel hned na následující rampě se slezlo, takže to nebyla zas tak velká výhra. Pár škarp a sjezd k technickým pasážím. Tyto pasáže složené ze sjezdů a výběhů nebyly vůbec jednoduché. Následovalo zase pár škarp a dvě bikrosové části, mezi kterými byly postaveny překážky. A těď přichází ta nejhorší a nejnudnější část … asi 1km rovin (z toho většina po asfaltu). A to je k popisu trati všechno.

První kolo jsem jela osamoceně na 15. pozici. Přestože to byl rychlý závod, tak se mi podařilo během druhého kola dotáhnout do skupiny bojující o 11. místo. Tato skupinka 5 lidí vydržela až do čtvrého kola, kde se v technické pasáži skupina rozdrobila skoro na jednotlivce. Díky tomu, že jsem byla silnější v technice, jsem jela ve dvojici na 12. místě. K mé smůle parťačka z úniku nebyla moc do tahu, a tak se výše zmíněná pětice opět sjela. V pátém okruhu jsem si nepohlídala nájedz do techniky a soupeřka mě odpojila od skupiny. Poslední kolo jsem si pohlídala svou 15. pozici až do cíle.

PS: Ještě chci zmínit, že jsem v tomto závodě na trati neviděla jedinný kelímek od piva, takže jsem belgičanům v minulém reportu trošku pohoršila.

Výsledky zde

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...