Česyk – BabyBikers 2017 aneb přivezli jsme dva šampiony.

Nov 28, 2017

 V sobotu 25.11. se konalo v Čerčanech, další Mahagala neboli vyhlášení Česyk-BabyBikers 2017. Pro naše kluky Denise a Robina, to bylo uzavření, již 4 závodní sezóny tohoto seriálu, který jak říka Denis je jeho srdcovka, neboť tam v roce 2014 s cyklistikou začínal a Robin taky. A sezóna, to byla pro oba více než skvělá, neboť letos nebyl jediný závod ve, kterém by nebyli na bedně. A i, když to není žádný velký pohár, kdo tam někdy závodil ví, že to chce mít svůj bike v ruce, neboť trať je dost technická a rozhodně nedá nikomu nic zadarmo.

 Robin se 178 body, ztratil pouhé 2 bodíky z celkových 180, když si v prvních 2 závodech dojel pro STŘÍBRO, ale v následujících 3 závodech, už neponechal nic náhodě, pokaždé nechal za zády všechny své soupeře a dojel si do cíle 3x pro ZLATO. Takže s velkým náskokem 14ti bodů byl na světě první letošní šampion BabyBikers.

 Že je pro Denise trať v Čerčanech srdcovka, bylo vidět na jeho výkonech i letos. I on stejně jako Robin ztratil v celkovém hodnocení, pouhé 2 bodíky ze 180 možných, když v prvním závodě přišlo malé zaváhání a, tak si dojel pro BRONZ. Do následujících 4 závodů dal nejen srdíčko, ale i čistou hlavu, šel si za svým cílem tak, že nenechal žádnému ze soupeřů prostor a k bronzu z prvního závodu přidal 4x ZLATO. Takže i on s velkým rozdílem 17ti bodů získal letošního šampiona BabyBikers 2017.

 Sotva se stalo letošní BabyBikers minulostí, už se oba nemůžou dočkat následující sezóny a jsou plni odhodlání předvádět na Čerčanské trati, opět nejlepší výkony, kterých budou schopni. To, že jim to pěkně jezdí je výsledek toho, že je cyklistika opravdu baví, dávají do toho nejen svou píli, ale i srdíčko a odhodlání se, kterým se staví na start každého závodu za což jsem na oba pyšná, ale nejen za to. Pyšná jsem i na to, jak se zlepšují, co se na biku naučili, jak se zdokonalují a za to patří dík i trenérům.

 Mišákovi, který i přesto, že je Denis prcek mu dává možnost získávat zkušennosti občas i při trénincích Eliťáků, Romanovi, který se věnuje dětem nejen na Beckově, ale udělá si čas zajet s nimi potrénovat před závodama i na závodní tratě, Kubovi, který dokázal přimět Robina k trénování s většími dětmi a komunikaci, která u našeho stydlína vázla, ale i Tomášovi Dětákovi a Pavlovi Ničovi za rady a tréninky, neopomenu ani Míňu, který si vzal Dendu třeba na rozjetí na ČP v Peci či na vyjetí v Jičíně a Petr Jech na trénink cyklokrosu v Jabkenici, každý z vás přispěl svou troškou do mlýna zkušeností obou našich svišťů, takže díky kluci ;-).

 

Další aktuality

Nábor nových členů

Nábor nových členů

Náš cyklistický tým ve svých řadách rád přivítá nové aktivní členy, především chlapce a dívky ve věku 6 – 10 let. Od 1.4.2024 můžete nezávazně přijet vyzkoušet náš trenink a to každé úterý a pátek v Klecánkách. Detailní informace získáte u trenerů skupiny...

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

Čtyři naši závodníci bojují na Mistrovství Evropy !

V letošním roce se naši čtyři závodníci v kategoriích starších žáků a žákyň, kadetů a kadetek zúčastní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v toskánském středisku Il Ciocco. Jedná se o 4 závody v pěti dnech. Individuální časovka (ITT), závod tříčlenných štafet...

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota a neděle na MČR-i zde cinkaly medaile

Sobota 22. července byla pokračování třídenního Mistrovství ČR olympijské disciplíny Cross-country v jizerskohorském Bedřichově. Začíná standartně závodem Kadetů a končí Muži Elite. V tento den jedou všichni stejnou trasu, která zde v Bedřichově měřila 3320 metrů a...