Dnešní Citycross Suchdol.

Nov 4, 2017

 Dnešní počasí přálo připraveným a vylákalo spoustu nejen dospělých bikerů, ale i početnou skupinu dětských bikerů na další závod v Citycrossu. A tak, jsme se vydali stejně, jako před časem do Úholiček reprezentovat barvy Sokola Veltěž i na dnešní, tentokrát Suchdolský Citycross. Trať pro dětské kategorie byla postavena na stadiónovém oválu, kdy menší kategorie do r.2009 jeli na štěrkovém oválu, zatím co od kategorie 2008-2006, už jeli bikeři nejen po štěrku, ale i oba velké šneky na travnatém povrchu uprostřed oválu, připravené pro dospělácké kategorie, kterým vedla část tratě i mimo stadion. Pozitivní dnes bylo rozhodnutí pořadatelů, že vzhledem k počtu závodníků se pojede ne na jeden, ale na dva zkrácené okruhy, což potěšilo hlavně Dendu, protože po Úholičkách byl zklamaný, že byla trať moc krátká, ale i Robin jel se staršíma 2 okruhy kolem oválu místo 1 a tak i on byl rád, že si pořádně zazávodí.

 V kategorii bikerů r.2012 a mladších na kolech se postavil na start Robin společně s dalšími 11 soupeři a stejně, jako v Úholičkách ani na Suchdolské trati Robin na nic nečekal, roztočil pedály svého biku a stylem start-cíl si do cíle dojel pro ZLATO. A proto, že byla jeho trať jen cca 200m sprinterská rovinka po štěrku a on si chtěl dnes pořádně zazávodit, tak se v cíli po slovech pořadatele, že je velkej biker a měl by jet i následující kategorii rozhodl, že si dá i druhý závod, takže v cíli otočil svůj bike a pelášil na start kategorie starších bikerů  r.2011-2009, kde se jich postavilo téměř 20 kousků :-D.

 I v této kategorii se mu povedl hezky start, kdy nechal za zády cca 15 soupeřů a jel stíhat 3 kluky, kteří se po startu dostali před něj. Celej první okruh jel na 4.místě ve druhém kole se začínal dotahovat na soupeře jedoucího na bednu, kterého v cílové rovince nakonec předjel, ale jejich souboje využil další ze soupeřů, který je pár desítek metrů před cílem minul oba a ač se Robin snažil s tímto soupeřem spurtovat až do cíle, tak to na bednu nakonec nedal, ale v konkurenci skoro 20ti bikerů starší kategorie, kde někteří byli i o více jak 3 roky starší, je 4.místo od 5 letého prcka, myslím super výsledek. 

 Denis se postavil na start kategorie r.2008-2006 i jemu se skvěle povedl start, když vyrazil téměř zároveň se soupeřem z Bikecliniku, který jel těsně před Denisem a za ně se na cyklokrosce zavěsil soupeř z Cykloteamu Ostrov.  Vedení soupeři vydrželo, ale jen startovní rovinku, protože Denis který se na něj po startu přilepil jako žvýkačka na nic nečekal, využil skulinky a v zatáčce při nájezdu do techniky ho okamžitě předjel, začal diktovat tempo a metr po metru si tvořil náskok, který se navyšoval, zatím co spolu bojovali kluci z Bikecliniku a Cykloteamu Ostrov o 2 a 3.místo. Soupeř z Cykloteamu se hodně snažil Denise dojet, což se mu vymstilo a zatím, co Denda krouhal jednu zatáčku za druhou, soupeř jednu zatáčku nezvládl, odporoučel se k zemi a tak musel o své vydobité 2.místo se soupeřem z Bikecliniku opět bojovat a i, když se oba snažili na Denise dotáhnout, ten si s odhodláním ve tváři svou ZLATOU nepustit, slušným náskokem celé cílové rovinky a úsměvem na tváři do cíle pro to ZLATO dojel.

 Tím, ale dnešní úspěchy našich Sokolíků nekončí, neboť si do Suchdola přijela zazávodit i Eliška Havlová, která roztočila pedály svého biku a dojela si ve své kategorii bikerek r.2011-2009 do cíle pro ZLATO a stejně, jako Robin se i Eliška postavila na start starší kategorie, kde sice v holčičí kategorii nebyla velká konkurence, ale Elišce se podařilo i v této kategorii nechat  všechny 4 soupeřky těsně za svými zády a tak si dnes vyjel ZLATEJ double.

 Zřejmě, to byl dnes asi poslední letošní bikerskej závod, ale myslím si, že ač tentokrát hájili barvy Sokola Veltěž jen 3 z našich bikerů a bikerek, zhostili se toho více než skvěle, neboť v 5 startech sebrali soupeřům hned 4 cenné kovy a to rovnou ty nejcennější ZLATÉ a Robin ke ZLATU přidal jedno skvělé 4.místo.

 

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...