TOI TOI Cup – nedělní cyklokros v Jičíně.

Oct 17, 2017

 V neděli 14.10. se konal další závod v cyklokrosu TOI TOI Cup 2017. Naši Eliťáci a Eliťačky se sešli v hojném počtu z holek startovala Anetka Novotná, Verča Mišoňová a Kačka Suchá za kluky hájili naše barvy Kýťa Král, Adam Hošek, Vojta Suchý, Prokop a Péťa Miňovští, Fíla Jech, David Svoboda a úplnej cyklokrosovej benjamínek, byl jako nejmladší ve startovním poli náš Denis.

 Počasí bylo super, sluníčko a teploučko, ale i tak byla trať místy měkoučká, hned po startu se jelo do stoupáku, který v každém kole prověřoval zdatnost bikerů a nebyl jediný, takových prudších výjezdů a následných sjezdů, bylo na trati více, pak následovaly klikatice po louce, překážka v podobě dvou 30cm prken místo, kterých máme na Beckově kládičky, prostě v závodě u holek na 2 u kluků na 3 kola na trati 2980m dlouhé, dostala do těla každá bikerka i biker od prvního, až po toho posledního.

 Závod holek, jsem tentokrát neviděla na vlastní oči proto, že jsem byla s klukama v zázemí, kde se rozjížděli před závodem, ale jak holky znám, soudíc z výsledků a toho, co jsem pak zaslechla vím, že holky nechaly na trati vše co v nich ten den bylo. Když Anetka brala bodíky za skvělé 5.místo, Verča se opět posunula o kousek kupředu a, to na pěkné 9.místo a i Kačka, ač mám pocit měla v závodě smůlu v podobě pádu si dojela na 29.místě pro cenné bodíky, takže to nebyl pro holky vůbec špatný závod i, když Kačka byla malinko smutná, ale věřím, že si to vynahradí na přístím startu ;-).

 Start ml. a st. žáků byl opravdu maso, neboť se na start naštosovalo rovných 75 kousků. Fíla svýma výkonama z předešlých startů stál v první lajně, Kýťa někde ve 3 řadě pak, už se v lajnách moc nestálo a bikeři se tam štosovali jeden za druhého, Adam, Vojta, Prokop a David stáli za prostředkem chumlu a Denda, který trpělivě čekal, až ho zavolají se dočkal s Péťou Miňovským, až na ocas celého startovního pole.

 Závod to byl dlouhý a náročný, ale všichni naši statečně dupali do pedálů. Fíla jel skvěle a v jednu chvíli okupoval myslím 5 či 6 příčku a nakonec dojel do cíle opět skvěle na 7.místě. Kýťa s Adamem, jeli taky skvěle a pohybovali se kolem 20-25 místa a do cíle dojeli oba pěkně, Kýťa na 21 a Adam, na 26.místě, takže i oni dva urvali cenné bodíky. I Prokop s Vojtou dupali do pedálů, jak jen to šlo a do cíle dojeli hezky Prokop na 37 a Vojta na 42.místě. David Svoboda se pohyboval kolem 55 pozice, ale nakonec dojel na slušném 53.místě, jakožto cyklokrosovej prvoročák a nechal za sebou třetinu soupeřů. Další z našich byl na trati Denda, který to neměl jednoduché, neboť jel ne na cyklokrosce, ale na svém biku i tak se snažil a byl odhodlanej nechat na trati, co jen bude v jeho silách. Před závodem mi řekl, že chce uhájit nebýt staženej ze závodu o kolo zpět a nedojet poslední, což si splnil a ač dojel, až 66 byl spokojený, protože splnil co si přecevzal před svým prvním životním startem na velkém cyklokrosovém závodě a nechal za sebou skalp v podobě, alespoň 9 soupeřů z nichž, ještě jeden jel také na biku a zbylých 8 sedlalo cyklokrosky. A jako poslední z našich byl na trati Péťa Miňovský, který měl mám pocit také smůlu na pád a tak byl o kolo zpět stažen ze závodu, ale i tak urval 4 soupeře, které nechal za sebou a dojel na 71.místě.

 A mě nezbývá než opět říct, klobouk dolů před vámi všemi, protože cyklokros, jakožto biková disciplýna je opravdu dřina, která bolí. A těším se na další závody s vámi Sokolíci ;-).

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...