Dnešní Citycross Úholičky.

Oct 14, 2017

 Dnes jsme nejen držely palečky našim Eliťákům a závoďákům na cyklokros v Hlinsku, ale pár našich mladších závoďáků si zajelo do Úholiček na Citycross, jakožto na další závod od UAC po našem cyklokrosu na Beckově. A ač, to byla pro dětské kategorie trať spíše sprintová, neboť se jelo na cca 300, 500 a 800m, tak dle slov pořadatelů, jsou naši mladší závoďáci prý opravdu slušný oddíl, plný bikerských nadějí.

 Do kategorie nejmladších bikerů do r.2012 se postavil na start Robin, který neponechal nic náhodě a stylem start-cíl si dojel do cíle pro ZLATO.

 Do kategorie 2011-2009 se postavila za holky, naše jediná zástupkyně Eliška Havlová, která to vzala stejně jako Robin a i ona stylem start-cíl dojela do cíle pro ZLATO. Za kluky nastoupil na start Adam Ševčík a budu se opakovat, neboť ani on na nic nečekal, vyrazil ze startu a byl další z našich, který to vzal do cíle stylem strat-cíl a bylo na světě další ZLATO.

 V poslední kategorii, jsme měli hned 3 kluky, na start kategorie 2008-2006 se postavil Mára Špaček, Denis a Adam Ševčík, který se nakonec rozhoupal a dal si závod, ještě s klukama a dobře udělal. Tady vystartoval nejlíp Mára Špaček na, kterého se nalepil Denis a Adam na nic také nečekal a zavěsil se o kousíček zpět za ně. Mára i Denis si to od startu dávali na stojáka loket na loket a pár desítek metrů nebylo jasné, kdo z nich dvou najede do zatáčky jako první, pak Denda zabral, Máru předjel a začal diktovat tempo, které na krátké trati pěkně udržoval i Mára a ani Adam na, kterého dotíral soupeř z Dukly Praha si nenechal svou pozici vzít a tak se v cíli poskládali všichni tři na bednu. Denis bral ZLATO, Mára STŘÍBRO a Adam BRONZ.

 Další pěkný úspěch za námi, bylo fajn vidět ty jejich úsměvy, když si šli stoupnout na stupínek vítězů a slyšet slova chvály od pořadatelů a zároveň potlesk od diváků a soupeřů. No a mohlo se jít fandit Jirkovi Chybovi :-D, který to vzal po vzoru našich Sokolíků start-cíl ;-D.

 Takže dnes 5 závoďáků, 6 startů a 6 medailí. Robin ZLATO, Eliška ZLATO, Denis ZLATO, Mára STŘÍBRO a Adam Ševčík si dal double a to ve své kategorii ZLATO a k němu přidal ve druhém závodě BRONZ. Díky Sokolíci ;-).

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...