Madla stoupá UCI pořadím

Oct 12, 2017

Letos je to poprvé v historii oddílu, kdy nás začíná zajímat tzv. UCI ranking. UCI ranking je celosvětové pořadí jezdců v jednotlivých cyklistických disciplínách, něco jako obdoba ATP žebříčku v tenisu. Zde se řeší, zda Plíšková či Kvitová budou nebo nebudou světovou jedničkou, zda obhájí loňské “vypinkané” body apod. A stejné je to vlastně i teď v cyklokrosu. Jsou předem určené závody po celém světě s rozdílnou bonitou a zde je možno vyjíždět právě UCI body, které se jezdci počítají právě jeden rok. A dle UCI rankingu je pak na závodech v UCI kategoriích určováno startovní pořadí. A že start z první lajny je výhodnější než z poslední, asi netřeba zdůrazňovat. 

Proto se už měsíc Madla snaží objíždět závody, kde je možno získat UCI body. Jenom pro představu např. v Jabkenicích (kategorie závodu C2) minulý týden se uděloval za 10. místo 1 UCI bod, za deváté 2 UCI body.  Ve Slaném (kat. C1) bodovala do žebříčku UCI první patnáctka v závodě žen. 

Máme velkou radost, že po necelém měsíci snažení se Madla nejenže objevila v UCI žebříčku, ale utěšeně stoupá pořadím vzhůru. 

Tento týden je v žebříčku zaneseno 499 žen a Madla se probila již do první dvoustovky ! Aktuálně je na 179. místě světového žebříčku v kategorií Women Elite se získanými 58 body.

 

Co je ale zajímavé a stojí za zdokumentování, že 3 mladé nadějné pušky z ČR jsou na žebříčku sevřeny mezi uřadující Mistryní světa XCO v U23 (Sina Frei) a Mistryní světa XCO WE (Jolanda Neff). Takže lepší společnost -:) 

Navíc si Madla dala práci a ráno hlásila, že je aktuálně první na světě mezi 17-letýma holkama !  

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...