Povedená Cyklotour Kolín.

Oct 8, 2017

  Včera si šest našich Sokolíků,  jelo zazávodit na asi poslední letošní bike závod a to Cyklotour Kolín.  A musím říct, že i tentokrát to byla více než úspěšná mise, neboť jsme soupeřům sebrali hned 5 cenných kovů. 

 Za naše nejmladší bikery jel opět Robin, který pěkně odstartoval na 3.pozici, hned na konci cílovky šel na 2.místo a vzápětí se soupeřem jedoucím na 1.místě, po chvilce ucukli zbytku startovního pole. Robin se za ním v zatáčkách držel, pak mu na rovince soupeř poodjel, ale Robin si i tak s velikým odstupem od zbytku soupeřů, dojel do cíle pro STŘÍBRO. 

 V další kategorii startoval Štefan Szollos, který si po smůle na Česyku očividně chtěl spravit chuť, takže to rozdupal hned od startu, jako jediný se časem na 2 okruzích vešel pod 6 minut a stylem start-cíl, to vzal do cíle pro ZLATO. 

 V následující kategorii startoval Denis a Adam Ševčík. I tady se opakoval scénář z předešlé kategorie, když od startu dupal Denis do pedálů za, kterého se hezky zavěsil Adam. Denis se protáhl zatáčkama, jako had a mizel soupeřům z dohledu a i on si dojel do cíle pro ZLATO. Adam Ševčík jel taky skvěle a i, když si svou 2 pozici neudržel, tak do cíle dojel na pěkném 4.místě s luxusním náskokem před zbytkem soupeřů. A Adama musím opravdu pochválit, neboť letos jel Cyklotour 3x na prvním závodě dojel 13 na  2.závodě, už to bylo pěkné 5.místo a na posledním opět posun vpřed, těsně pod bednu. Takže příští rok to určitě cinkne ;-). HEZKY Adame. 

 No a poslední naši,  byl v kategorii 2007-2005 Miky Děták a Mára Špaček. Miky se po pěkném startu zařadil na 4 pozici, kterou brázdil první 2 ze 4 okruhů, pak se dostal na 3.místo a v posledním okruhu dokonce i na místo 1, ale soupeř jedoucí za Mikym ho v posledních zatáčkách předjel a tak si Miky, nakonec dojel do cíle pro skvělé a hodně těsné STŘÍBRO. Mára, taky hezky odstartoval a první okruhy brázdil na 6 pozici, pak se postavil do pedálů vidíc soupeře na kousek před sebou, hned vzápětí ho předjel a začal stíhačku nej čtyřky,  která nebyla daleko. Po mohutném povzbuzování se Mára, až neskutečně zmáčkl, postavil se opět do pedálů, předjel jezdce jedoucího na 4.místě a začal dojíždět i soupeře z domácího Express CZ Scott Kolín, kteréhoměl Mára na kousek před sebou, který si hájil pozici na bednu ten, ale nebyl schopen odolat Márovo nájezdu a, tak mu Mára sebral medaili barvy BRONZU. 

 Takže pro naše Sokolíky, skvělé zakončení bike sezóny 2017 v podobě 2 zlatých, 2 stříbrných, 1 bronzu a 1 pěkného 4.místa. Velká gratulace nejen k medailím, ale i k opět super výkonům  Sokolíci ;-).

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...