Finálový závod Česyk – BabyBikers Čerčany.

Oct 2, 2017

Ahojky, tak se opět hlásím :-D. Nejprve pogratuluju nejen Majdě, ale i ostatním k úspěchům na cyklokrosu, protože už jen ujet tu trať je výkon hoden poklony ;-). A zatím co naši Eliťáci sbírali bodíky a zkušennosti na cyklokrosu, tak ani ostatní Sokolíci se neflákali a po sobotním Elevenu, jich docela dost zavítalo zazávodit si na poslední finálový závod BabyBikers do Čerčan, kde se naši postavili hned 4x na bednu a to 3x ZLATOU a 1x STŘÍBRNOU.

Tentokrát byla nejmladší z našich v kategorii Žubrienky malá Johanka Čermáková, která tady jela poprvé a postavila se na start 18ti členného startovního pole. Jela moc hezky, pak přišel bohužel pád, ale Johanka to nevzdala, nasedla zpět do sedla a dojela si do cíle pro bodíky za 11.místo. Za kluky v této kategorii jel Robin, který jako v předešlých závodech na nic nečekal, roztočil pedály svýho biku a metr po metru se svým 19 soupeřům začal vzdalovat, takže si s velikým náskokem dojel do cíle pro ZLATO.

V další kategorii Chrti, jela Eliška Havlová, která to stejně jako Robin odpálila hned od startu, kdy soupeřky nestíhaly zachytit její tempo a tak během zaváděcího a 2 okruhů navyšovala svůj náskok, který byl opravdu veliký a, tak i ona si do cíle dojela pro ZLATO.

Za kluky jeli v této kategorii Štefan Szollos a Denis Čermák. Štefan moc hezky odstartoval a dostal se po startu na 3-4 pozici, pak přišla první smůla, když mu při nájezdu na truck treil spadl řetěz a hned 2x po sobě během cca 15m. Štefan to nevzdal a po nahození řetězu začal stíhat jezdce, kteří ho mezitím předejli. Makal s odhodláním prokousat se zpět ke špičce, když přišla druhá dvojitá smůla a ve druhém kole se přesně na tom samém místě, zopakoval scénář s 2x spadlým řetězem 🙁 , ale ani tentokrát to Štefan nevzdal a po opětovném nahození řetězu si jel do cíle pro bodíky za 18 místo. Malý Denis Čermák, tady na Čerčanské trati byl taky poprvé, ale poradil si s ním opravdu moc pěkně, hezky přejel malého velblouda, truck treil přes kameny a následně dvojitého dvouhrbého velblouda o poznání většího, než byl ten první před truck treilem a tak si svým pěkným výkonem dojel do cíle pro bodíky za 9.místo.

Takže dopoledne to pro Sokol cinklo 2x a to rovnou, ty nejcenější kovy barvy ZLATÉ.

No a mohlo se jít na odpolední starty ” velkých bikerů ” píši to v úvozovkách,  pořád jde stále o děti 8-15let a to kategorie Poletuchy, Letouni a Elite. 

Omlouvám se, ale tady se malonko zaseknu u našeho Denise, který startoval v kategorii Poletuchy. Někdo bude říkat, že je dobře, že to nevzdal jiní zas, že nastydlý s rýmou neměl závodit a upřímně po sobotním Elevenu, jsem si i já chvíli myslela, že opravdu na Česyk nepojede. Ale přišlo nedělní ráno, Denis vyskočil z postele se slovy ” maminko jsem fakt vpoho, jedem ” i, když vykašlával rýmu, ale přesto natěšený na start na BabyBikers, jako vždycky neboť jak on říká ” to je moje srdcovka, tady jsem s cyklistikou začal ” a tak jsem polkla svůj mateřský ochraňovatelský instinkt a dala důvěru tomu jeho dětskému. A vyplatilo se, Denis, stejně jako minulé závody ze startu doslova vystřelil a okamžitě se ujal vedení, už v zaváděcím okruhu si udělal malý náskok, který o něco navýšil ve výjezdu a následně ve sjezdu, opět poupravené tratě, takže do 2 okruhu najížděl, už opravdu s luxusním náskokem, ale přesto nepolevoval i tentokrát na trati cca 3,5 km dlouhé dal pár bikerům kolo a zatím, co Denis projel cílem na vytoužené ZLATÉ příčce speaker hlásil, že Jan Purnoch nejbližší Dendovo soupeř, teprve vyjíždí z lesní pasáže směr cílovka. O tom, jakou měl Denis obr radost psát ani nemusím ;-).

Další na start se postavili Adam Hošek, Mára Špaček, Ríša Roth, Vilda Čermák a Jára Hošek. Adam zajel skvěle v sobotu těžkou trať na Elevenu a na Česyka přifrčel rovnou z ještě těžšího závodu v cyklokrosu a tak, jsem byla plna očekávání co Adam předvede i, když v hlouby duše jsem věděla, že to opět bude excelentní výkon a opět jsem se nespletla. Adam pěkně odstartoval na 3-4 pozici, ale hned za retardérama se ujal vedení a udělal si malý náskok, pak ho přibrzdil svou chybičkou na trati předjezdec a tak Adama dojel největší soupeř Matyáš Purnoch z Bikeclinicu, který se Adama držel jako klíště, pak nastoupil ve stoupání a dostal se před Adama ten se za něj, ale zavěsil a ve sjezdech bylo vidět, že ho místama Matyáš zdržuje. Ještě po sjezdu na závěru závodu jel Adam těsně na zadním kole soupeře ten, ale výhodou výjezdu do cílovky jako první zaspurtoval a tak si Adam dojel do cíle stejně, jako v minulém závodě pro těsné STŘÍBRO.

Musím pochválit i bikerskou práci všech ostatních v této kategorii, obzvláště hezky jel Mára Špaček, který pěkně vydupal v obou kolech stoupák, poradil si i s ostatníma nástrahama tratě a do cíle dojel na hezkém 12.místě, kdy za zády nechal půlku startovního pole. Pěkně jel i Ríša Roth, Vilda Čermák a Jára Hošek, kteří se poskládali za Máru na 13, 14 a 15.místo.

No a tratičně posledním zástupcem našich Sokolíků, byl v kategorii Elite Adam Sedlecký i on se statečně rval s nástrahama předělané tratě a do cíle dojel na pěkném 7.místě.

Takže velká gratulace nejen k pěkným výkonům, které jste podali všichni, neboť jste jeli na plné obrátky a nikdo se neflákal, ale opět to cinklo 😉 a to 3x ZLATEM a 1x STŘÍBREM.

Ale tím to nekončí, neboť nás čeká celkové vyhlášení šampónů BabyBikers 2017, kde budou naši Sokolíci taky zářit na bedně ;-).

 

 

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...