Finálový závod ELEVEN Cupu 2017.

Sep 30, 2017

 Dnes se konalo poslední 8.kolo Eleven Cupu v Liberci Vesci. Trať, byla postavená na svahu nad lyžařským areálem, takže se hodně stoupalo do táhlých kopců a následně se jel prudký sjezd po louce, kde bylo po předešlém děsti místy bahýnko a tak, to byla pro všechny makačka.

 Nejmenší z našich jel Robin v kategorii 5-6 letých bikerů, kterých se na start postavila rovná dvacítka, hezky se mu povedl start, ale ve stoupání ho pár kluků předjelo a tak, jeho výkon dnes stačil na 8.místo, ale i tak měl v seriálu dost bodíků, aby o fous uzavřel v konečném zůčtování TOP 5.

 V kategorii 9-10 letých kluků jel Miky a Denis, kterému se skvěle povedl start a dostal se do čela pak ho, ale za zatáčkou při stoupání 4 soupeři předjeli a vzápětí ho předjel i Miky, který měl více sil a k tomu, opravdu skvěle dupal do pedálů v sedle nového biku a ač, ho ve sjezdu Denis začínal dohánět, Miky svou 5 příčku nepustil a tak v cíli uzavřel TOP 5, Denda o 3 vteřiny zpět obsadil 6.místo stejně, jako v celkovém pořadí letošního seriálu, když mu TOP 5 utekla o pouhých 7 bodíků. Miky se dnešním skvělým výkonem posunul z průběžné 11 příčky hned za Dendu na 7.místo v celkovém pořadí.

 Poslední naši byl Adam Hošek, Jára Hošek a Mára Špaček. Adam opět ukázal excelentní výkon, když to na startu odpálil, skvěle dával stoupáky i následný prudký sjezd v obou kolech, takže si udělal náskok, jak se říká o parník, ale minimálně zaoceánský 😀 a téměř s třičtvrtě minutovým náskokem, stylem start-cíl si dojel pro zlato, což ho posunulo po pouhých 5 odjetých závodech z 8 na skvělé 2.místo celkového pořadí. Mára Špaček se rozjel, už před závodem, neboť dorazil do areálu s taťkou Jirkou hezky po ose i on na trati makal co to šlo a do cíle dorazil na pěkném 9.místě. Jára Hošek to taky nevzdal, odmakal celé dva okruhy cca 2km dlouhé, takže cca 4km opravdu stoupáků a sjezdů a dojel do cíle na 13.místě.

Zítra nás čeká poslední Česyk, tak držte všechny pěsti 😉 díky.

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...