První sbírání UCI bodů ve Švýcarsku

Sep 17, 2017

Dne 17. 9. 2017 jsem se zúčastnila cyklokrosového závodu v Badenu ve Švýcarsku, abych se rozjezdila před prvním Toi Toi Cupovým závodem, a abych si vyjela nějaké body do UCI žebříčku.

Den před závodem nám malinko sprchlo, ale na staru už bylo azuro a trať byla suchá. Na start jsem byla volaná jako 34 z 35 závodnic (what surprise). Hned po startu se prudce brzdilo, protože do sebe dvě ženský drkly, takže ze startovní rovinky jsem vyjížděla cca 3. od konce. To je dobrý začátek, ne? Po objetí první louky jsem se prodrala na 23. pozici. Následovalo pár toček a překážky. Průjezd depem. Zase pár toček a dva vysoké schody (ano, táta chtěl, abych je vyskákala, ale nakonec sám uznal, že je to vysoký). Následoval šikmý sjezd, a když říkám šikmý, tak byl opravdu hodně šikmý, a ještě k tomu do 110° vracecí zatáčky. Opět pár zatáček a poté objezd louky. Průjezd depem. Jak jinak pár zatáček (ano, na této trati bylo zatáček opravdu požehnaně) a šikmý výjezd ke schodům. Tady už jsem na 20. místě. Jedna šikmá zatáčka (půlka dolu a půlka nahoru), malý výjezd¨, zatáčka a cílová rovinka. A toto všechno prosím vás 6x!!! (stále na 20. pozici). V půlce 2 kola mi bylo hodně špatně, ale v 5 kole se mi udělalo lépe a rozjelo se mi to. Sice ty poslední 2 kola “malinko” pršelo, padaly kroupy a “trošičku” to klouzalo (obvzláště v tom šikmém sjezdu), ale ani jednou jsem nespadla, a dokonce jsem jednu ženu dojela a spurtovala o 19. místo. Jak asi myslíte, že to dopadlo…….no samozřejmě jsem prohrála.

Abych to shrnula, tak to žádná velká sláva nebyla (20 z 35). Sice jsem do UCI žebříčku nevyjela jediný bod, ale přece jenom jsem něco vyhrála……….chvilka napětí……….60 švýcarských franků.

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...