Česyk – BabyBikers Čerčany 4.závod.

Sep 12, 2017

V neděli 10.9. na předposledním kole Česyku se našim Sokolíkům opět dařilo a výkony byly opravdu excelentní. Oproti XC Řež nás tam bylo o poznání méně a tak se malonko rozepíši, protože výkony našich, obzvláště některých za to opravdu stojí.

Za naše nejmladší bikery, jel v kategorii Žubrienky Robin, který to na startu rozdupal a po pár metrech se ujal vedení. Už během zaváděcího okruhu si udělal náskok nějakých 15-20m a ve stejném stylu, to dával na trati i dál a tak s opravdu velkým náskokem, kdy za svými bike zadíčky nechal 19 soupeřů, vyjel pro Sokol první cenný kov a rovnou ZLATÝ.

Jako další, startovala v kategorii Chrti, Eliška Havlová, která to také pěkně rozjela a svým výkonem během zaváděcího a 2 dětských okruhů se dostala na 3 příčku, kterou si dovezla, až do cíle a tak přidala i ona cenný kov a to BRONZ.

V kategorii Poletuchy kluci za nás tentokrát startoval jen Denis, což byla škoda, ale to co předváděl na trati byla jízda a, tak se bylo opravdu na co dívat. Denis byl po pátečním tréninku a sobotním závodu v Řeži hodně nadupaný a po minulých dvou suverénních vítězstvích na Česyku, ještě více natěšený na závod. A, že tomu tak bylo, ukázal soupeřům hned od startu, kdy ze startovní čáry doslova vystřelil, jako torpédo /dělá čest své přezdívce :-D/ a ujal se vedení. Už během zaváděcího okruhu si udělal několik desítek metrů náskok, který navyšoval jak v prvním tak ve druhém okruhu, kdy pár bikerům nadělil na trati cca 3,5km dlouhé dokonce celý okruh. A jakou má formu ukázal na Krokodýl štráse i předjezdci Romanu Bialonczykovi, když si ve druhém kole s lehkostí dal retardéry a na nich i předjezdce, který dle svých slov totálně vyšťavený, po dojetí do cíle asi 70m za Denisem na mě vyhrkl „ čím toho kluka krmíte „, když přál Dendovi k získání nejcennějšího ZLATÉHO kovu a i poražený Jan Purnoch z Bikecliniku, který dojel na druhém místě hodně,hodně moc za Dendou, mu gratuloval k super výkonu. Takže další ZLATO pro Sokol je doma.

Další super výkon, ukázal i Adam Hošek v Letounech, když se po skvělém startu dostal na 4 pozici za Matyáše, staršího z bratrů Purnochů z Bikecliniku. Netrvalo dlouho a Adam těsně zavěšený za ním si dal oba jezdce před sebou a pak, už to byla v čele jen jejich jízda. Adam odváděl opět skvělou bikerskou práci, kdy hlavně ve sjezdech, šlapal Purnochovi hodně na paty a do cíle si dojel s těsnou ztrátou pro krásnou STŘÍBRNOU medaili. Skvěle jel dneska i Ríša Roth a musím říct, že asi nejlépe, co jsem ho kdy viděla závodit, dal do toho vše, na trati dupal do pedálů jako o život a dojel si tak pro pěkné 12.místo. Mára Špaček jel taky skvěle a nebýt pádu, byl by nejspíš v TOP 10, ale i přes pád dojel na hezkém 14.místě. Vilda Čermák měl tradičně skvělý start, ale v závodě opět smůlu v podobě spadlého řetězu a tak,jeho výkon stačil na 16.místo. Další v Letounech startoval Jonáš Kučera i on se na trati snažil a vyjel si body za 18  příčku. A jako posledního v této kategorii, jsem si schválně nechala Járu Hoška a musím říct, že i jeho nelze než pochválit 😉 ve tváři úsměv a zapálení, které jsem u Járy delší dobu postrádala. O to víc mě těšilo, vidět ho makat na trati, odhodlaného nedat soupeřům ani bod zadarmo, což dokázal svým 17.místem, kdy nechal za zády 10 z nich. Hezky Járo ;-).

A jako poslední kategorii byla Elite. V Elitkách startovala Simča Tichá, které se také pěkně povedl start, dlouho brousila trať v TOP 5 a, až v posledním okruhu ztratila jednu příčku a tak, dojela do cíle na hezkém 6.místě. Za kluky jel v Elitce Adam Sedlecký i on stejně, jako kluci v Letounech a Simča v Elitce, už jel plnotučné okruhy, které jezdí dospěláci. Na trati se rval o každý metr tratě a nakonec v cíli uzavřel TOP10.

Opět skvělé výkony Sokolíci ;-).

…a já doplním ilustrativní foto a následně nějaké video. M.

    

 …a ještě to slibované takové menší video přímo ze závodu Letouni-kluci, pro trošku lepší představu o novinkách na trati, pro ty co dlouho v Čečanech nebyli!

 [hcm]df/youtube,vjO2iA-QZBM,0,440,285,new[/hcm]

 

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...