2v1 aneb Eleven Cup a závod O pohár města Bakova.

Sep 3, 2017

 

 Opět se hlásíme s výsledkama z dalších závodů, tentokrát si někteří naši Sokolíci vyjeli body do Eleven cupu, nekteří si zazávodili v rámci závodu O pohár města Bakova a jeden z našich, to vzal v podobě Kinder vejce a odjel si včera závody oba. A tak mě omluvte proto, že dnes se malinko víc rozepíši o tomto pidi závodníčkovi, který začíná mít velké bikové srdíčko. O kom, že je řeč?

 ROBIN, aby byl bodován do Eleven cupu musel jet závod v kategorii 2011, ale zároveň byla vypsána zvlášť i kategorie 2012 , jakožto jeho ročník narození v závodě O pohár města Bakova. Když jsem mu řekla, že může jet oba závody, přála bych vám vidět ty jiskřičky v jeho očích. Přesně ty jiskřičky pro které stojí zato, ty naše cyklouše podporovat , ze kterých je na první pohled vidět, že ho to prostě moc baví, což je to nejdůležitější ;-).Pěkné umístění nebo případná medaile, je pak jen hezkou odměnou za píli a odhodlání se, kterým do každého závodu jde. Na druhou stranu se stejně, jako starší brácha ani Robin nehroutí, když nedojede na bednu a tak by to mělo být.

 První čekal Robina start v kategorii 2012 , kde se spolu s ním postavilo 20 soupeřů, hezky se mu povedl start a tak se dostal po pár metrech na nějakou 3-4 pozici, vzal za to hned od počátku a tak netrvalo dlouho a, ještě na startovní rovince se Robin přehnal přes  všechny soupeře před sebou, začal diktovat tempo a s bezpečným náskokem si vyjel zlatou medaili a pohár v závodě O pohár města Bakova. Po tomto závodě, následoval závod holek 2011 a pak, šel Robin hned na start druhého závodu v kategorii kluci 2011, kde se mu body počítaly do Eleven cupu. Tady se mu v konkurenci 29 kluků povedl start o dost hůř, ale Robík byl po prvním závodě plný odhodlání a tak i v druhém závodě začal dupat do pedálů, nechával za sebou jednoho soupeře za druhým a do cíle si dojel pro body za krásné 4.místo z 29 bikerů, což ho posunulo v celkovém pořadí na bodované 5.místo.

 V další kategorii startovali Denis a Miky v kategorii 2007/2008. Denisovi, ve fofr startu nadupaných bikerů při pokusu o rychlé nacvaknutí sjela tretra z pedálu a tak se tam zasekl, čímž se propadl do druhé třetiny startovního pole čítajícího 42 bikerů, Denis se se svou pozicí nehodlal smířit a tak začal stíhačku cca 25-30ti soupeřů před sebou, začal předjíždět jednoho za druhým a nakonec uzavřel v cíli top 10.  Miky Děták na nic nečekal i on vyrazil do závodu na 3 okruhy, dlouhé 1,5km a předváděl hezký kus bikerské práce, kdy dokázal v prvních dvou kolech držet pěkně tempo v časech 3.34 a 3:33 ve 3 okruhu malinko polevil, ale i tak dojel v první půlce startovního pole na 20 místě, kdy nechal za svými zády 22 soupeřů.

 Adam Hošek ukázal svou excelentní formu i v Bakově, kde se postavil na start kategorie 2006-2005 ve které startovalo 25 bikerů, kteří už nasadili takové tempo se kterým měl co dělat i předjezdec. Jelo se na 3 okruhy, kdy každý z nic měřil 2km. Adam stejně jako Denda měl malonko slabší start i díky tomu, že těsně po startu se za ním srazilo pár jezdců a jeden z nich mu brnknul o zadní kolo, což Adam naštěstí ustál a tak i on začal svou stíhačku, kdy dával jednoho soupeře za druhým, až se dostal na 5 místo v posledním okruhu zkusil několikrát nastoupit na jezdce před sebou ten, ale svou 4 příčku nechtěl pustit a tak pokaždé zaspurtoval. Adam se ho držel jako klíště pak, ale nastoupil v technice, soupeře předjel a s velkým spurtem se vřjtil do cíle na krásném 4.místě.

 V Bakově se objevila i Zuzka Kadlecová o, které vím, že jí Bakov sedí a loni tady vyhrála. Přijely si zazávodit i Simča a Míša Tiché, takže konečně i holčičí zastoupení Sokola. Zuzka, jela závod kadetek na 5 okruhů, dlouhých téměř 2300m, což ujet v tempu, které holky po startu nasadily, byl výkon hodem poklony a Zuzka si svým výkonem, dojela do cíle pro skvělou stříbrnou medaili. Míša Tichá obsadila v kadetkách  o kolo zpět, poslední 6 místo a Simča Tichá, která jela ve starších žákyních 4 okruhy, dlouhé téměř 2km, obsadila o kolo zpět, předposlední 9 příčku, ale oběma to nesebralo usměv z tváře, neboť věděli, že je třeba trénovat, aby byly výsledky.

 A nesmím zapomenout zmínit i start naší štafety v kategorii Střelci, kde za rodiče startoval Libor, jako holka se za nás postavila na start Hanka Viková odcházející závodnice z Bikecliniku, třetí úsek jel Denis a finišman byl Adam Hošek. Libor zaostává s kondičkou, ale našel odvahu postavit se na start mezi tatínky, kteří běžně a někteří hojně závodí. Libor dovezl štafetu bohužel se ztrátou cca 100m na posledním místě, Hanka ve druhém kole skvěle zamakala a předávala Denisovi, nejen se smazanou ztrátou, ale dokázala pojet i 2 soupeře. Do předávky, bohužel vlítla jako vítr a nerada Dendu srazila k zemi, když mu předním kolem najela do zadního, což je stáhlo málem opět na ocas. Denise to, ale nijak extra nerozhodilo, naskočil na kolo a vystřelil stíhat soupeře před sebou,nakonec předával Adamovi na 10 pozici. Že má Adam skvělou formu dokázal i ve štafetě, protože i on předjel další soupeře a tak naše štafeta nakonec obsadila 7místo z 15, takže lepší půlka ;-).

 

 

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...