Šestý závod ELEVEN Cupu.

Aug 26, 2017

 Dnes se jelo v pořadí 6 kolo Libereckého MTB poháru nebo-li ELEVEN Cupu, kde barvy Adastra Sokol Veltěž hájilo 5 našich Sokolíků. Jelo se v Mladé Boleslavi v areálu bývalého letního kina na technické trati, plné zatáčkovitých výjezdů i sjezdů a klopenek. Po večerním dešti, byla trať místy mokré bláto a, tak nebyla nouze ani o pády, které se všem našim naštěstí vyhnuli, stejně jako technické problémy, takže naši Sokolíci mohli na trati hezky zamakat a zamíchat trochu pořadím, nejen v dnešním závodě, ale i v celkovém pořadí seriálu.

Jako tradičně, byl první z našich na startu Robin, který startoval z 6 pozice, jako vždy natěšený na závod. Po startu přišla první zatáčka a nájezd do prvního stoupáku, kde se utvořil chumel závodníků, těm se Robin pěkně vyhnul a začal stíhat pětici kluků před sebou. Hned v prvním okruhu se mu podařilo 2 z nich předjet a posunout se tak na 4 pozici. Během druhého okruhu makal jako ďas, neboť soupeř na 3 pozici byl na dohled ten, ale nehodlal svou bronzovou příčku pustit a tak si Robin dojel s 5 vteřinovou ztrátou pro 4.místo.

V další kategorii, jsme měli Mikyho, který startoval z druhé řady a Denise, který startoval z kraje řady první. Všichni z prvních dvou řad vystartovali jako střela, Denis se hned v prvním okruhu usadil na 4 místě, pevně zavěšený za trojicí soupeřů před ním. Na soupeře jedoucího těsně před ním Denda několikrát v technice dotíral, ale skulinka k předjetí nikde a tak si Denda dojel do cíle pro, ještě těsnější 4 místo než brácha Robin. Miky, jel na trati také skvěle, pěkně dupal do pedálů,  při výjezdech a ve sjezdech si dával moc hezky, jednu zatáčku za druhou, přehnal se přes pár soupeřů a dojel do cíle na moc pěkném 9.místě.

Pak, čekal start Adama a Járu Hoškovi na ještě delším okruhu, čítajícím 4 kola. Excelentní jízdu, předvedl dnes na trati Adam Hošek,  který jako prvoročák v kategorii 11-12let vystartoval na 5 pozici, hned v začátku prvního kola se posunul na 4.místo a začal prohánět zbývající 3 soupeře před sebou. Adam, byl odhodlanej jet si pro jednu z medailí, což bylo vidět na jeho zarputilém výrazu, takže netrvalo dlouho a Adam se posunul na 3 místo a začal se přibližovat soupeři jedoucímu na 2 pozici, ten se vydal z posledních sil, neboť viděl, že se mu Adam přibližuje, ale své stříbrné místo nehodlal pustit a tak si nakonec s velikým náskokem, dojel Adam pro BRONZ. I Jarda se s náročnou a dlouhou tratí rval, jako lev a ač, dojel do cíle na posledním 11 místě této kategorie, tak klobouk dolů před jeho výkonem, že tu trať plnou výjezdů, sjezdů v zatáčkách a klopenkách pěkně dával, nevzdal to a dojel do cíle.

I, když to dnes pro Sokol cinklo, jen 1x Adamovo bronzem, tak i ostatní se snažili a nechali na trati maximum,co šlo. Jaroušek jel moc pěkně, Robíkovi utekla bedna o nějakých 5 vteřinek, Dendovi dokonce jen o nějaké 2,5 vteřinky, takže byli oba na vyhlášení v TOP 5 a Miky Děták se svým pěkným výkonem dostal do TOP 10. Myslím, že dnes super pětka našich kluků ;-).

Ještě nutno podotknout, že Adamovu kategorii vyhrál sice Filip Samec, ale Adamovi dal jen 46 vteřin a to se na trati Samec opravdu neflákal, neboť ho za ním jedoucí Ježek pěkně proháněl a Ježkovi zase dýchal na záda Adam, který se svou super jízdou v celkovce posunul na průběžné 3 místo a to, jel pouze 3 závody ze 6.

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...