Karlovarské KPŽ

Aug 14, 2017

V sobotu jsme se vydali na již letošní 10. podnik Kola pro život. Závody se konaly v krásném parku Meandr Ohře a 1 závodní okruh měřil 950 m. Start všech kategorií proběhl stylem Le Mans,  to znamená, že všichni závodníci musí položit své kolo na startovací čáru a poté popojít o pár desítek metrů zpět, kde je druhá startovací čára. Po výstřelu závodníci co nejrychleji vybíhají ke svému kolu, zvednou jej a naskočí do sedla. Pořadatelé navíc  závodního okruh zpestřili 2 překážkami, které některým závoďákům při přeskoku způsobily menší či větší problémy.

V kategorii 8-9 let startoval David, kterému se povedl nejrychlejší běh a nasednutí na kolo. V průběhu startovací rovinky se však před Davida stihl natlačit ještě jeden soupeř a tak David vyjížděl do prvního okruhu na 2. pozici pronásledován svými největšími soupeři. V polovině prvního kola se Davidovi podařilo pro něj neznámého soupeře předjet a dostat se na 1. pozici, kterou udržel až do 2. kola. V průběhu posledního 3. kola byl David překonán svým kamarádem a současně asi i největším soupeřem Patrikem, který v sobě našel více sil na nástup a ostatním závodníkům se během krátké chvíle vzdálil o nějakých 10 metrů. David nakonec uhájil 2. pozici a radoval se ze 2. stříbrné medaile z letošního KPŽ.

Na holky kategorie 6 – 7 let čekaly 2 závodní okruhy pouze s 1 sníženou překážkou, kterou bylo navíc možné objet delší objížďkou. Laura startovala také ve stylu Le Mans, ke kolu doběhla taktéž mezi prvními a během startovní rovinky se rychle dostala na první místo. Laura si v průběhu prvního kola nedokázala vytvořit větší náskok od své pronásledovnice, volila spíše těžší převody a celkově její výkon byl poněkud utahaný. Na konci prvního kola navíc ještě omylem zvolila objízdnou trasu místo kratšího průjezdu přes překážku, což způsobilo, že do 2. kola vjížděla spolu s dalšími 3 soupeřkami, které Lauře dost šlapaly na paty.  A tak v druhém kole musela Laura více přidat, aby si své 8. vítězství v řadě pojistila a nedala soupeřkám šanci. Tentokrát její vítězství bylo s malým náskokem, ale přeci! Laura nakonec vydřela svým nepříliš přesvědčivým výkonem zlatou medaili a může už teď slavit celkové vítezství v letošním KPŽ.

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...