Prázdninové Cyklotour Kolín.

Aug 13, 2017

 Zatím, co naše holky Verča, Anetka, Zuzka a Majda odjeli bojovat na ME / moc držíme všem palečky 😉 / vydalo se pár našich Sokolíků v sestavě Robin, Denis, Adam Ševčík, Mára Špaček a Eliška Havlová, zazávodit si na další závod Cyklotour Kolín. Všichni jsme byli plni očekávání, jak bude vypadat trať závodu, nejen po pátečním propršeném počasí, ale i co do terénu a obtížnosti, neboť se jelo na bývalé motokrosové trati. Okruh byl rychlý, dlouhý cca 1000m s téměř 20ti zatáčkami, pár klopenkami a boulemi na, kterých si zdatnější závodníci dovolili i poskočit, takže jak řekl po projetí trati náš Denis “vcelku žádná nuda” :-). A o to, že to nebyla nuda se postarali i závodníci všech kategorií na trati. A i, když ve všech kategoriích převládali jezdci z domácího oddílu Expres CZ Scott Kolín, ostatní bikeři včetně těch 5 našich jim hezky zatápěli.

Jako první se postavil na start Robin, trošinku zklamaný a se slovy ” do prčič ” 😀 proto, že stejně jako na KPŽ v Chuchli i tady pořadatelé zkrátili trať na půlku velkého okruhu, zatím co Robin si před závodem projížděl celý velký okruh a těšil se na plno zatáček, klopenek i boulí. Moc hezky se mu povedl start, kdy vyjel téměř zároveň s jedním soupeřem a jednou soupeřkou, ta se na chvilku dostala před Robina, který těsně zavěšený za ní, trpělivě čekal na místěčko k předjetí, po chvilce se postavil a začal dupat do pedálů, prohnal se kolem ní a pak, už se nikým neohrožován řítil do cíle pro zlatou.

Další z našich startovala Eliška Havlová v kategorii 6-7let. Hezky se i jí povedl start, dostala se do čela hned za dva klučičí soupeře, kteří řádně dupali do pedálů, ale Eliška si je držela pěkně na dohled a svůj zaváděcí + dva velké okruhy objela na 3 pozici. Z holek byla však na trati nejrychlejší, soupeřce jedoucí na druhé pozici nadělila několik desítek metrů a tak si i ona dojela pro zlato.

Třetí kategorii kde startovali naši, hájil barvy Sokola Veltěž náš Denis a Adam Ševčík. I tady startovali, jako ve všech kategoriích kluci s holkama dohromady a čekal je zaváděcí a 3 velké okruhy. Oba kluci startovali ze zadních pozic, Denis byl hned po startu na 10 a Adam na 11 pozici, takže jim nezbývalo než makat a prokousávat se přes soupeře dopředu a, že se jim to dařilo, ukazovali oba po prvních desítkách metrů. Do čela se po startu dostala jedna z holek, začala se na čele klukům vzdalovat, až si udělala v zaváděcím kole cca 15-20m náskok, zatím co kluci za ní sváděli souboje o každou pozici. Pro Denise byla situace na trati, jako červený hadr pro býka a, tak se postavil do pedálů a začal soupeře, jednoho po druhém předjíždět a metr po metru se přibližovat i holčině vpředu. Netrvalo dlouho, Denis za chviličku předjel i ji a začal diktovat tempo, kterým si udělal náskok asi třetinu okruhu a i on si dojel do cíle pro zlatou. Adam Ševčík, dostal před závodem instrukce snažit se držet Denise na dohled dle svých sil, že se mu to dařilo a na trati i on makal, dával soupeřům pocítit, když z 11 pozice po startu začal svou bikerskou jízdu a předjížděl hezky jednoho soupeře za druhým. Že odvedl opravdu kus bikerské práce, ukázal v cíli uzavřením TOP 5.

Ještě nás čekal start v kategorii 2007-2005. V této kategorii za Sokol startoval Mára Špaček, který také startoval ze zadní pozice a čekalo ho zaváděcí a 4 velké okruhy, že to nebyla žádná srandička kolem komína, bylo po půlce závodu vidět i na zkušených bikerech, kteří brousili trať na prvních příčkách. Mára na trati makal, dával jednu zatáčku i klopenku za druhou, přejížděl boule a dostal se na 5 pozici, kterou si držel 2 třetiny závodu. Že ujet 4,5 okruhu 1km dlouhé a hlavně dost rychlé trati opravdu v tempu nebyla brnkačka, bylo znát po dojetí na všech bikerech od prvního po posledního. Mára v bojích této kategorie nakonec vybojoval pěkné 7 místo.

Takže, z pěti startujích Sokolíků se tři z nich, postavili na stupně vítězů a to, rovnou na ty nejvyšší ZLATÉ 😉 , ale ani Adam Ševčík a Mára Špaček se neztratili a ukázali, že jsou zdatnými soupeři pro ostatní bikery, což dokázali pátým a sedmým místem, moc hezké výsledky kluci. Jsem na vás všechny Robin, Denis, Adam, Mára, Eliška opět pyšná svišti ;-).

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...