Žhavé KPŽ Karlštejn Tour

Jul 22, 2017

Pár našich závoďáků se dnes vydalo, hájit barvy Sokola Veltěž na další závod KPŽ Karlštejn Tour aneb Velká cena Prahy horských kol. I dnes se naši Sokolíci činili. A proto, že na KPŽ se startuje od nejstarších k nejmladším bikerům, tak dnes začnu svůj raportík i já od našich nejstarších bikerů.

Jako první, šel na start za Sokol Adam Hošek v kategorii 10-11 letých bikerů. Adam pěkně odstartoval, dostal se na cca 5 pozici, kdy to na bednu měl, co by kamenem dohodil, pak přišel problém se spadlým řetězem a Adam se rázem propadl na nějaké cca 10-12.místo. Adam to nevzdal, nahodil řetěz a začal stíhačku soupeřů před sebou, několik z nich ještě stihl předjet, do cíle dojel na pěkném 7.místě z 26 bikerů. I Jaroušek Hošek se přes děsné vedro, pálící slunce a nudnou placatou trať,kterou spestřilo, jen pár klikatých zatáček na trati snažil a dojel na 20 místě.

V kategirii 8-9ti letých startoval z první řady David, Denis se postavil na konec 2 řady, oba skvěle odstartovali. David se hned po startu dostal do čela společně se dvěma soupeři se, kterými se přetahoval téměř celý závod v čele na medailových příčkám a do cíle si nakonec dojel pro bronz. Denis po skvělém startu z 24 pozice, prosvištěl úplně z leva kolem soupeřů a dostal se na 4.místo, kde se držel celý 1 okruh, ač se soupeři za ním hodně snažili ho dojet, podařilo se to nakonec jen jednomu z nich a tak Denda uzavřel TOP 5 a nechal za svými zády 34 soupeřů.

V kategorii 6-7let holky, opět odpálila ze startu Laura, žádná ze soupeřek nebyla schopna zachytit její nástup a tak Laura svůj náskok navyšovala. Do cíle si dojela s luxusním, téměř minutovým náskokem pro zlatou, když za sebou nechala 18 svých soupeřek. Za kluky v této kategorii staroval Denis Čermák, který se v početném poli krásně prokousával ze zadní startovní pozice. Na trati jel opravdu s vervou a v početném startovním poli, čítajícím 45 malých bikerů, dojel do cíle na krásném 14.místě.

Za naše nejmladší bikery jel tradičně Robin, který se postavil na konec první řady, hned na startovní rovince se dostal těsně na 2 pozici s odhodláním, dostat se do čela a tak šlapal do pedálů jako o život. Vedoucího soupeře hned v první  zatáčce předjel, začal nejen diktovat tempo závodu, ale metr po metru se svým 34 soupeřům začal vzdalovat a do cíle si s téměř půl minutovým náskokem, dojel i on pro zlatou.

Takže, sečteno a podtrženo i dnes to pro Sokol cinklo a to 2 zlatýma a 1 bronzovou medailí ;-).

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...