Zlato a stříbro z Her VIII. letní olympiády dětí a mládeže 2017 !!!

Jun 26, 2017

Hned první den olympiády to dvěma bikerkám z cyklistického oddílu ADASTRA Sokol Veltěž pěkně zacinkalo. Na pořadu dne byl závod v jejich parádní disciplíně – Cross Country MTB závodě.

Nejprve se na start v reprezentačním dresu Středočeského kraje postavila starší žačka Aneta Novotná. Přestože díky nemilosrdně špatnému losu startovala až poslední řady, tak se dokázala během nájezdu do terénu posunout do čelní skupiny a mohl začít urputný boj o medaili. Pořadí na čele se neustále měnilo, žádné z holek se ovšem nepodařilo odjet a získat rozhodující bezpečný náskok. Závod se tak rozhodoval až v posledním kole, kdy na čele zůstala trojice závodnic včetně Anety. V polovině okruhu dokázala Aneta reagovat na nástup jedné se soupeřek a tak bylo jasné, že Aneta pojede o zlatou nebo stříbrnou placku při své první účasti na olympiádě. Ve finále závodu chybělo Anetě trochu více sil, neboť za zlatem zaostala o pouhých 3,5 vteřiny.

 

foto Barbora Klap

Naprosto odlišný byl průběh závodu kadetek, kde naše barvy hájila Magdalena Mišoňová. Po výborném startu na nic nečekala a hned v prvním kopci rozdala soupeřkám trochu bolesti a startovní pole se rozsypalo jako korálky na trati v lesoparku u Antrophosu v Brně. Žádný prostor k taktizování, Magdalena neomylně upalovala za svým cílem. Ten se jí nakonec po 38 minutách závodu splnil, když projela vítězně s rukama nad hlavou cílovou branou.   

Videa z obou závodů naleznete na našem videokanále

Ještě link na oficiální LODM zprávu

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...