Sobotní závod Peklo severu.

Jun 26, 2017

V pátek jsme odfrčeli do kempu v Hamru na Jezeře, kde jsme měli sraz s našima moto kamarádama a jejich rodinama, no a proto, že naši kluci bez kola ani ránu a v neděli nás čekal Česyk, tak jsme se s Robíkem a Dendou vydali zazávodit si na závod horských kol a to 18.ročník Peklo severu,který se jel v České Kamenici.

Robík startoval v kategorii Naděje I. kde startovali kluci s holkama dohromady a na start se jich dohromady postavilo 10, 6 bikerů a 4 bikerky. Závod se jel napůl po louce, která terénem připomínala zatravněné oraniště a napůl singel tracky lesem, takže sice jen cca 450m okruh, ale docela náročný terénem. Startovalo se na asfaltu do kopce, Robin vystartoval docela hezky na 2-3 pozici, při nájezdu na louku se postavil do pedálů a hned v první zatáčce se svým soupeřům začal metr po metru vzdalovat, svůj náskok během dvou okruhů  navyšoval v singlech do kopce, každým šlápnutím a do cíle si dojel s 50ti vteřinovým náskokem pro zlato.

Denis startoval v kategorii Naděje II. kde se do dvou řad postavilo na start 12 bikerů. Denis začal dupat do pedálů a ještě na asfaltu před nájezdem na louku se dostal z druhé řady na čelo a stejně, jako Robík i on se okamžitě začal soupeřům vzdalovat, soupeř na druhém místě se za něj snažil zavěsit, ale v kopci v singlech a následném sjezdu, mu Denda začal ujíždět a navyšovat svůj náskok, který si po 4 okruzích dovezl v podobě 1,5 minuty do cíle a i on si dojel pro zlato.

Atmosféra byla super, klukům tam fandili diváci i pořadatelé a v cíli jim i gratulovali se slovy, že prý Adastra Sokol Veltěž má skvělé bikery ;-).

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...