Česyk – BabyBikers Čerčany 3.kolo

Jun 26, 2017

Martin tu, už zmínil Letouny a já přidám zbytek ;-).

V nejmladší kategorii Žubrienky kluci opět startoval za Sokol náš Robin, který po sobotním zlatém úspěchu na Pekle severu, byl na BabyBikers hodně natěšený, což bylo znát i na jeho výkonu, tentokrát se nekonalo zaspání na startu. Robin vyrazil do závodu a, už v zaváděcím okruhu se dostal do čela na, kterém se usadil jako žába na prameni a s náskokem cca 20-30m získal pro Sokol první kov a rovnou zlatý.

Další úspěch k němu přidala v kategorii Chrti holky, Laura Svobodová, která skvěle odstartovala, dostala se do čela a, ač se na ní soupeřky z počátku pokoušeli dotírat, Laura dupala do pedálu tak, že soupeřky nestačili jejímu tempu a, tak si Laura s velkým náskokem dojela do cíle také pro zlatou, Eliška Havlová, jela taky pěkně a do cíle přifrčela na 4.místě.

V kategorii Poletuchy kluci se vedle sebe, opět postavil na start náš Denis s Davidem Svobodou, oba s odhodláním dojet na bednu a, tak do toho šli na plno, už od startu. Oba skvěle a téměř zároveň odstartovali, po pár metrech šel do čela David s Denisem nalepeným za zadním kolem, což mu vydrželo zaváděcí okruh a spodní část okruhu k retardérům, za nimi při nájezdu do kopce nastoupil Denis, Davida předjel, začal se mu vzdalovat a s podobným náskokem, jako Robin v Žubrienkách si dojel do cíle i on pro zlatou, David si pohlídal druhou příčku a tak k Denisovo zlaté, přidal stříbrnou medaili.

V Letounech kluci, jel neskutečnej závod Adam Hošek, kdy do druhého kola najížděl s takovým náskokem, že ani speaker Mahagoni nechápal a komentoval to možností, pádu či technické závady u původně po startu vedoucího závodníka z Expres CZ Scott Kolín. Pravdou bylo i dle komentáře otce onoho závodníka v cíli, že Adam jel prostě skvěle, zatím co jeho synovi po prvním okruhu totál došlo. Smůlu si tentokrát vybral Matěj Hynek, který na trati taky pěkně makal, ale 2x mu spadl řetěz a tak to tentokrát stačilo na i tak pěkné 7.místo.V této kategorii startovali, ještě Vilda, Mára a Ríša i oni odváděli na trati velký kus bikerské práce a v cíli se poskládali na zmiňované 11,12 a13.místo.

Poslední v kategoriích dětí, hájil barvy Sokola Veltěž, Adam Sedlecký v kategorii Elite, který jel také moc hezky a do cíle dojel na pěkné 7 pozici.

A nutno zmínit i našeho trenéra Romana Hynka, který předvedl excelentní výkon, kdy se téměř celý závod držel na 2 příčce, pak ho předjel místní vele biker Aleš Pikolo Krojcígr, ale 3 příčku si Romča zkušeně pohlídal a, tak přidal k našim malým Sokolíkům i on bronzovej kov ;-). 

Takže, byli naši Sokolíci zase hodně vidět 😉 a opět z Česyka odváželi nejen body, ale i cenné kovy v podobě 4 zlatých a 1 stříbra.

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...