Česyk – BabyBikers Čerčany 2.kolo

May 31, 2017

Ahojky všichni,

část našich v neděli 28.5. hájila barvy Sokola Veltěž na XCO Beckov / apropo od Mišáka i z výsledkovky vím, že více než skvělě 😉 , takže gratulujeme k výkonům, medailím i spoustě pohárů, jste pašáci 😉 /, no a část závoďáků se vydala, hájit naše barvy na druhé kolo Česyku, kde se na start různých kategorií, postavilo celkem 11 našich.

Jako nejmladší z našich startoval opět Robin, který se díky 2 místu z prvního závodu, postavil do první lajny úplně vlevo a tak, jak skvěle odstartoval na 1 závodě, tentokrát neslyšel přes mluvu Mahonyho, jakožto speakera Česyku odstartování a tak malonko zaspal, když se konečně rozjel, skřížil mu cestu závodník z CK LOKO Rakovník, takže se Robík propadl někam do středu 20ti členého startovního pole, nezbylo mu než na trati pořádně zamakat. A, že se do toho opřel, bylo vidět hned v zaváděcím okruhu, kdy šlapal do pedálů a začal předjíždět jednoho soupeře za druhým, čímž se rázem dostal na 4 příčku, pak si dal v technice ve výjezdu závodníka jedoucího na 3.místě a začal stíhačku posledních dvou soupeřů, jedoucích před ním. Soupeř na prvním místě mu sice frnknul, ale stříbrná příčka byla na dohled a tak se postavil do pedálů, zaspurtoval a první medaile pro Sokol, byla z Česyka na světě.

Hned v další kategorii Chrti holky 6-7let startovaly Laura Svobodová a Eliška Havlová i ony stály v první řadě a tak byl předpoklad, že obě skvěle odstartují. Plán jim malinko zhatila místní závodnice, která o délku kola ulila start, čehož se chytila jen Eliška, zatím co Laura vystartovala vzápětí na zazvonění se zbytkem soupeřek a proto, že jich bylo hodně pořadatelé, je nechali závod jet dál bez stopky, skrze ulitý start. Laura ze zbytku pole odstartovala nejlépe, jela na 3 pozici a začala Aničku Stanley s Eliškou dojíždět. Dojet i předjet Elišku se jí podařilo hned v prvním kole, ale Anička své první místo, nechtěla dát Lauře zadarmo a tak si jí držela za zády v obou kolech, až do konce závodu, kdy Laura zaspurtovala a nakonec soupeřku dala v cíli, jak se říká o ráfek, takže po Robíkovo stříbru, přidala Laura zlatou, Eliška šlapala do pedálů a nakonec k nim přidala bronz.

Po holkách startoval v Chrtech Štefan Szollos, který se hned po startu dostal na vedoucí pozici, kterou si moc pěkně držel v zaváděcím i celém prvním okruhu, pak ho v krátkém sjezdu v půlce druhého kola, předjel nejprve soupeř z CK LOKO Rakovník a pak, hned vzápětí v krátkém výjezdu i soupeř jedoucí na 3 místě, takže Štefana odsunuli na 3 příčku tu si, ale do cíle dovezl s hezkým náskokem.

Takže, prozatím skvělá bilance 4 starty Sokolíků a 4 medaile ;-). Robin stříbro, Laura zlato, Eliška bronz a Štefan také bronz. No a pak se, po vyhlašování netrpělivě čekalo na start našich dalších závoďáků v kategorii Poletuchy, Letouni a Elite.

V Poletuchách, jel za Sokol David Svoboda a náš Denis, který byl na závod hodně natěšený. Oba kluci stáli v první lajně, hned vedle sebe plni soustředění. Start se o malonko lépe povedl Denisovi, ale po chvilce ho při nájezdu do zaváděcího kola David přespurtoval, zavřel ho u stromu pana Nováka a Denise předjel, ten se mu však okamžitě zavěsil na zadní kolo, nehodlal si ho nechat poodjet ani o píď a hned v cílovce Davidovi, ještě před nájezdem do 1 kola předjetí vrátil. Přišel nájezd do techniky Truck trail, kde Denis s neskutečnou vervou začal dupat do pedálů a s každým šlápnutím se začal Davidovi i zbytku soupeřů metr po metru vzdalovat. David, jel také skvěle i on roztáčel kola svého biku jako o život, což bylo dobře proto, že se zezadu přibližovalo hafo dalších soupeřů, kteří také toužili po medaili. Denis, ale rozjel závod s takovou frekvencí, kterou nebyl schopen akceptovat nikdo ze soupeřů a jeho náskok se neustále navyšoval. Při jízdě ve druhém kole ho několik soupeřů o kolo zpět přibrzdilo, pár metrů z náskoku mu ubral i pád, kdy mu to ve vracáku na konci sjezdu uklouzlo na prašné trati a Denis se odporoučel k zemi. Pak se, ale odhodlaně jít si pro vítězství zvedl, naskočil zpět do sedla svého biku a za mohutné podpory lidí i našich Sokolíků v cílovce, ještě zaspurtoval a s náskokem několika desítek metrů si dojel do cíle pro vytouženou zlatou. Davidovi se v průběhu závodu, pověsil za zadní kolo jeden ze soupeřů a neustále na něho dotíral, David se kousl ze všech zbylých sil, protože se nehodlal své stříbrné příčky vzdát. V cílovce, jak David Svoboda, tak i David Icha mohutně spurtovali, ale David byl v závěru silnější a tak, těsně svým skvělým spurtem uhájil stříbrnou příčku.

Bilance po dopoledni a startu Poletuch byla více než super, neboť do té doby se na start postavilo 6 našich závodníků a všichni vyjeli pro ADASTRA Sokol Veltěž medaile.

I v kategorii Letounů měl Sokol své zastoupení. Na start se postavil Vilda Čermák, Ríša Roth a Jonáš Kučera. Nejlépe z našich odstartoval Vilda, kterému se opravdu povedl start skvěle a dostal se na vedoucí pozici, hned po chvilce si bohužel vybral svou první závodnickou smůlu v podobě spadlého řetězu a propadl se, až na ocas startovního pole. Nevzdal to a po nasazení řetězu začal skvělou stíhačku, kdy se mu podařilo dostat myslím na nějakou 4-5 pozici, pak přišel první pád Vilda to, ale opět nevzdal, nasedl a znova se vydal stíhat soupeře, dostal se na cca 7 místo, jenže přišla smůla do třetice, kdy se Vilda na suché, kluzké trati odporoučel opět k zemi a do cíle se smutkem ve tváři dojel na 11 místě, což nejen jeho, ale i nás ostatní mrzelo, protože měl po skvělém startu našlápnuto nejspíš na bednu. Ríša, jel taky moc pěkně, vyhnuly se mu pády i technické problémy, zvládal nástrahy 3 technických okruhů v pohodě a cílem projel na hezké 8 pozici, jako poslední náš zástupce, jel v této kategorii Jonáš Kučera i on se na trati snažil a cílovkou projel na 14 místě.

Poslední naši jeli v kategorii Elite za kluky Adam Sedlecký za holky Agáta Kučerová.

Adamovi, se moc hezky povedl start a na trati makal opravdu skvěle na to, že v této kategorii jezdí kluci narození 2005-2002, takže tam má soupeře i o více, jak 4 roky starší si myslím, že se Adam vůbec neztratil a svou jízdou si vyjel, jako prvoročák v této kategorii pěkné 6.místo a ukázal svým soupeřům, že s ním musí počítat.

Agátě se oproti minulému závodu, kdy dojela na 6.místě, tentokrát moc nedařilo i, když se i ona na trati snažila, propadla se i díky pádu kousek před cílovkou, bohužel na poslední 12 příčku, ale pevně věřím, že v příštím závodě se postaví na start s odhodláním podat, co nejlepší výkon a soupeřkám trošku více zatopit ;-).

No, snad mě za tu slohovku, nebudete chtít zakousnout ;-D však mě znáte, snažím se neopomenout nikoho ;-). A pokud jste to dočetli, až sem tak vám všem patří, můj dík 😉

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...