Máme za sebou úspěšně 2 a 3 kolo ELEVEN Cupu / v Držkově a v Liberci /

May 15, 2017

ELEVEN CUP 2.kolo v DRŹKOVĚ.

První květnové pondělí, se konalo 2 kolo Poháru Libereckého kraje ELEVEN CUPU na větrném severu ve vesničce Držkov. Na start se za Sokol postavil, jako první Robin v kategorii 5-6 letých bikerů, kterých se na startu sešla 25 člená směčka kluků, kteří toužili po medaili. Robík docela hezky odstartoval, ale cestou z kopce se tak trochu kochal pak, ale přišlo povzbuzení taťkou při nájezdu do terénu a to, byl impulz pro jeho nohy začít konečně makat a tak, začal své soupeře hezky jednoho po druhém předjíždět, zamakal i těsně u cíle, kde mu scházelo jen půl vteřinky na soupeře, jedoucího před ním, nakonec jich nechal za sebou 18 a vyjel si hezké 7 místo se ztrátou pohých 6 vteřinek na top 5, letos mají naši Soklíci těch 6 vteřinek asi zakletých proto, že se tenhle odstup opakuje hodně často :-).

Další a poslední zástupce, jsme měli v katgorii 9-10 let kluci. Trať pro kategorii 9-10let a starší, byla hodně technická, neboť se jelo v bike parku, takže sjezdy i přes kameny, výjezd do ostré levotočivé zatáčky a šup rovnou na velbloudí hrby, kterých tam bylo hafo, ostré zatáčky mezi stromy. Většina závodníků po projetí tratě před závodem říkala, že je ta trať fakt hodně těžká, když z ní, ale po najetí dorazil náš Denis, měl na tváři úsměv od ucha k uchu a se slovy ” ta trať je prostě mega dobrá ” se nemohl dočkat startu. Na start se postavil na 10 pozici do druhé řady, hned vedle našeho dalšího Sokolíka, této kategorie Mikyho Dětáka. Oběma se docela povedl start Denda se dostal na nějakou cca 6-7 pozici, Miky se zavěsil za něj, po nájezdu do zatáček mezi stromy ho Miky vzal a tak si vyměnili s Dendou pořadí, po první řadě boulí v krátkém, prudkém výjezdu se jeden ze soupeřů zasekl a s ním bohužel i Miky, čehož Denis jedoucí za nimi mazácky využil, protáhl se vlevo těsně kolem kolíku a začal z 6 pozice stíhačku 5 soupeřů jedoucích před ním. Metr po metru se k nim přibližoval, dojel je ve druhém kole při nájezdu na první řadu velbloudích boulí, kde ho hodně brzdili a kde pár metrů za Dendou, měl bohužel Miky Děták, který jel taky skvěle a dotáhl se na 7 místo, ošklivě vypadající pád, když vjel na boule moc rychle a jedna z nich ho i s kolem katapultovala, jak mě řekl po závodě a ze závodu pro bolest nohy odstoupil 🙁 , nebýt toho pádu veřím, že by Miky s Dendou bojovali o bednu společně.

A tak barvy Sokola hájil na Elevenu v Držkově, už jen Denis a hájil, je opravdu statečně a s vervou, před nájezdem do 3 kola předjel soupeře jedoucího na 5 pozici, hned po průjezdu do 3 kola si při sjezdu dal soupeře jedoucího na 4.místě a vzápětí před nájezdu do zatáček předjel i soupeře, který hájil bronzovou příčku a tak si mohl nikým nezdržován, dávat jednoho velblouda za druhým při stíhačce soupeře z Ivar CS jedoucím na 2 místě. Takže řada velkých velbloudů, výjezd, ostře zatočit doleva, další řada velkých velbloudů, ostře doprava, řada maličkých velbloudů, přejezd kamenů, sjezd přes kameny /něco jako máme na 5 valu na Beckově/ hop přes kameny anějakou rouru a, už na dohled soupeř z Ivar CS Author team, který se snažil hájit stříbrnou příčku, leč marně, Denis nastoupil a po pár metrech se přes něj přehnal, jako vítr na což onen soupeř neměl sílu reagovat a tak si Denda dojel do cíle pro opravdu zaslouženou super stříbrnou :-). Vedoucí závodník Kryštof Bažant z Cyklo Benda, mu sice nadělil necelých 28 vteřin, ale ve 3 kole nikým nezdržován, zajel Denda skvělej čas, jen o 1,9 vteřiny horší než Kryštof.

 

ELEVEN CUP 3.kolo v LIBERCI.

V neděli 14.5. nás čekalo v pořadí 3 kolo ELEVEN CUPU, kam jsme za Sokol tentokrát dorazili osamoceni. Po sobotním ČP v Peci, kde byla po předešlém celonočním slejváku, který připomínal Niagárké vodopády, trať opravdu masakr tak, že Robin tam odmítl startovat a Denda po neabsolvování 2 kola ČP se propadl, až na 20 místo, takže startoval z ocasu startovního pole, zamakal a vyjel si na super těžké, rozbahněné trati hezké 7.místo, jsme hodně doufali, že počasí v Liberci na ELEVEN CUPU k nám, bude o dost přívětivější. A bylo, svítilo sluníčko a bylo krásných cca 18-20st, takže proti Peci prostě pohodička. Trať nebyla těžká technikou, ale nelehkou ji dělali hned po startu zatáčky, sjezd po bahně, který vzápětí vystřídal výjezd po asfaltce, nájezd do terénu s přejezdem přes kameny a sjezd na louku, potom to byl dlouhý táhlý výjezd do kopce, který vystřídal prudší výjezd po lesní cestě přes kořeny a kamení, poslední sjezdík a pak, zas stoupání směrem k cílovce. To byla trať dlouhá cca 900m, kterou jel náš Robin. Krásně odstartoval na 2 pozici, pak ho v zatáčce jeden soupeř zdbrzdil a ze strany druhý zavřel, při prudkém sjezdu na bahně se trošku bál, zpomalil a propadl se na 5 místo, pak přišel nájezd do terénu, kameny dal s přehledem, přejel louku a začal stoupat do táhlého kopce, kde se začal soupeřům přibližovat, pak přišel prudkej výjezd, Robin vidící 3 soupeře před sebou trápící se v kopci se postavil do pedálů a začal dupat jako o život, ale čtvrtého před sebou, dojížděl těsně před sjezdem, už ho skoro měl soupeř byl, ale nahoře o metr dříve a tak mu při sjezdu zase kousek poodjel. Nakonec si Robin, nikým neohrožován s náskokem téměř 3/4 minuty s velkou radostí po předešlých dvou 7 místech, uzavřel TOP 5 v kategorii 5-6 letých bikerů, kterých se na start ten den postavilo 22.

Denis se po skvělém 2 místě v Držkově posunul na 5-6 místo průběžného pořadí, takže tentokrát stál v první lajně a byl pevně rozhodnut, ukázat jak Sokolíci uměj skvěle starty. Ze startu vypálil, jako střela do středu tratě a do zatáček mezi mlíko vletěl na první pozici asi 2m před klukem z Ivaru a s cca 3m náskokem na vedoucího závodníka seriálu Kryštofa Bažanta z Cyklo Benda. V prudkém sjezdu na bahně, to Denis ještě rozjel a udělal si další cenné metry náskok, ten mu vydržel skoro celý okruh, než ho v posledním prudkém stoupání, předjel Kryštof, který si chvilku předtím podal i kluka z Ivar CS, toho si Denda udržel zbytek prvního a celé druhé kolo za zády, až do onoho posledního prudkého výjezdu, kde Denda bohužel zvolil levou stopu a soupeř z Ivaru se mu tam vpravo protáhl, jako myš klíčovou dírkou. Denis se za něj zavěsil, držel se ho jako přicuclé klíště, ale po předchozích dvou kolech, kdy makal na plné obrátky a po sobotním závodě v Peci, mu ve spurtíku chyběl ten osudnej kousíček sil a tak dojel o pouhé 2 vteřinky za soupeřem z Ivar CS na i tak skvělém 3.místě, takže další obr radost, že to na ELEVENU po stříbře v Držkově opět cinklo, tentokrát bronzem.

A velká radost, je i z momentálního seriálového pořadí, kdy se Robin posunul na pěkné 5.místo a Denis se dělí o 3.místo v průběžném pořadí ;-).

 

 

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...