Poprvé na technice v Grazu

May 8, 2017

V sobotu 6. 5. 2017 jsme si Verča a já zajely zazávodit do Grazu (Rakousko). Tento závod jsme si vybrali, protože se tam jedou stejné technické disciplíny jako na mistrovství Evropy.

 

Dopoledne se jely právě technické disciplíny. Oproti loňsku se změnilo pořadí překážek.

První sekce: přenášení lahve, příčné překročení hranolu, podélná jízda po prkně (V2, M2)[1]

Druhá sekce: podélná jízda po prkně, přenášení lahve, příčné překročení hranolu (V2, M3)

Třetí sekce: jízda bez držení (V3, M3)

Čtvrtá sekce: příčné překročení hranolu, podélná jízda po prkně (respektive po obrácené paletě), přenášení lahve (V1, M3)

Pátá sekce: slalom (V2, M3)

Šestá sekce: kruhy z lahví (V3, M2)

Sedmá sekce: skoky do pneumatik (V0, M3)

Osmá sekce: bunnyhop (V2, M3)

video Verča:

video Majda:

Poté se stala taková malá nepříjemná věc a to, že Verča neodevzdala papírek se svými body, tudíž měla strategickou nevýhodu na startu stíhačky (jela z poslední rozjížďky).

 

Odpoledne se jela stíhačka podle počtu vyjetých bodů. Pro ty co by chtěli vědět, jak vypadala trať, tak se podívejte na loňské ME kategorií U15 zde a trať U17 byla o jednu kapsu s kopcem delší.

Holky startovaly společně s klukama, protože měli málo času na rozdělení startů, proto  Verča musela, z výše uvedených důvodů, všechny předjíždět. Nakonec se dokázala probojovat na 18. místo z 26 holek. Já jsem odstartovala z 2. – 4. místa, a proto jsem měla výhodu na startu a hned v prvním kopci jsem se dostala na 1. místo. To mi ale vydrželo pouze do ¼ 2. okruhu, protože tam mě předjela Tamara a hned už jsem ji po zbytek závodu neviděla. 2. kolo se mi jelo celkově špatně a dojela mě Cornelia, kterou se mi povedlo udolat ve 3. kole. Nakonec jsem skončila na 2. místě.

video:
 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...