Odskočili, jsme si pro medaile do Kolína.

May 7, 2017

Včera se konal závod Cyklotour Kolín, prvně jsem si myslela, že tam snad nakonec ze Sokola budou Robin s Denisem sami, ale nakonec se nás sešla bezva partička. Naši svišti chtěli prostě na kolo a ne se flákat doma a tak, jsme se vydali zazávodit si, jako 1x loni na Kolínský Kmochův ostrov.

Jako, nejmladší z našich se postavil na start Robin v kategorii bikerů a bikerek do 5let a proto, že na Beckově pilně trénoval jízdu v tretrách a nacvakávání, tak hned po startu nacvaknul, vyřítil se ze startu do terénu plných zatáček mezi stromi, jako zkušený biker a začal se metr po metru, vzdalovat zbytku soupeřů i soupeřek, takže si do cíle dojel nikým neohrožen, rovnou pro zlatou s náskokem téměř 1 a 3/4 minuty. A proto, že doma sliboval, že vyhraje zlatou pro maminku, tak mi v cíli řekl  ” tak vidíš mami, že jsem nekecal ” :-D.

Další kategorie holky a kluci r.2011-2010 startovali, už odděleně. V holkách jela Laura Svobodová a stejně, jako Robin i Laura si dala závod stylem start-cíl a nikým neohrožena i ona, vyjela pro Sokol zlatou. Hezky odstartovala i Eliška Havlová, která se po zaváhání jedné ze soupořek dlouho držela za Laurou na druhé pozici, nakonec ji, ale tato soupeřka předjetí vrátila a tak si Eliška, dojela pro skvělou bronzovou medaili. Za kluky startoval Štefan Szollos, který také přezbrojil na větší kolo a tretry a stejně, jako náš Robík a Laura si i on nikým neohrožován, jel do cíle pro zlatou.

V další kategorii, jsme měli našeho Denise a Davida Svobodu, kteří skvěle odstartovali na 2 a 3 pozici,  hned za domácím jezdcem z Expres CZ Scott Kolín, který však neudával tempo dlouho, protože David s Denisem na něm byli těsně zavěšeni, nejprve ho vzal David a hned vzápětí i Denis, kteří nastoupili a okamžitě začali udávat tempo závodu. V technických zatáčkách, by Denda šel přes Davida, kdyby bylo kde a zatáčky nebyly tak utažené a uzoučké i na rovinkách, to asi 2x zkusil, ale tam měl zas na vrch David, a tak jeli nalepení skoro jak Siamská dvojčata celý závod společně, až v druhé půlce posledního okruhu David, Dendovi poodskočil, když se jim na trati trošku motala závodnice této kategorie podobně, jako ostatní závodnice na trati během závodu, které museli kluci předjíždět, neboť pořadatelé pustili na trať holky minutu před klukama. Oba kluci, ale skvěle makali celé 3 okruhy a svý medaile David zlatou a Denis stříbrnou, už z drápků nepustili. Jako mladší v této kategorii jel, ještě Adam Ševčík i on se na trati snažil, ukázal záda 5 soupeřům a dojel na 13.místě.

Poslední naši startovali v kategorii 2007-2005 i tady se na start, stejně jako v předešlé kategorii, postavili tři naši Sokolíci a to Péťa Miňovský, Mára Špaček a Ríša Roth. Smůlu si bohužel v závodě vybrali všichni tři, nejprve hned po startu nezvládl svůj bike jeden z borců pořádajícího oddílu, kdy díky němu Máru a Ríšu zastavil hromadný pád, kterého naštěstí nebyli součástí, ale museli se mu vyhnout a tím ztratili cenné metry zatím, co Péťa se jen tak tak, tomu chumlu vyhl a začal svou skvělou stíhačku, když se na začátku 3 okruhu dotahoval na 3 příčku s vidinou asi jen 20-25m ztrátou na 2 pozici, přišla na řadu i jeho smůla v podobě spadlého řetězu, a ač ho ostatní začali předjíždět, ani po nahození řetězu to nevzdal a vyrazil na svou druhou stíhačku z 11.místa a do cíle to dal na pěkném 7.místě. Skvěle makal i Mára a Ríša, oba na trati dupali do pedálů, až se jim od nich kouřilo. Mára to nakonec vydupal, až na 4.místo se ztrátou necelých 6 vteřinek na bednu, Ríša za sebou nechal 6 soupeřů a uzavřel top 10.

Tak, jsme to v Kolíně malonko vysbírali ;-). Robin zlato, Laura zlato, Eliška bronz, Štefan zlato, David zlato a Denis stříbro, to je docela slušná sbírka, takže díky Sokolíci nejen medailistům, ale i těm co si včera bohužel vybrali svou závodnickou smůlu, ale i přesto nechali na trati všechno, co ze sebe mohli vyždímat, nevzdali to a soupeřům na trati ukazovali, že Sokolíci jsou prostě bojovníci ;-). Klobouk dolů svišti, jste šikulové a bojovníci a i, když to nebyl žádnej Mistrovskej závod, já jsem na vás všechny i tak zase pyšná ;-).

Níže je odkaz na video ze závodu z kategorie kluci 2005-2007, kde startovali Mára, Péťa a Ríša. Na startu jak je výše uvedeno byli Mára s Ríšou zastavení pádem závodníků před nimi, takže se celý závod propracovávali postupně pořadím vpřed. Video je třeba shlédnout až do konce, kde je vidět Péťův boj v závěrečném finiši, který ho vynesl v cíli o jednu příčku výše: https://youtu.be/i0-ZDpjq25o

[hcm]df/youtube,i0-ZDpjq25o,0,440,285,new[/hcm]

[hcm]galimg,35,1,96,100[/hcm]

 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...