3.kolo PP u nás na Beckově

May 7, 2017

Na Beckově, se našich Sokoláků a Sokolaček zůčastnilo asi nejvíc 😉 . Zastoupení jsme měli skoro ve všech kategoriích do kategorie Kadetů a Kadetek, dokonce i v Masters II, kde dojeli naši trenéři Roman Hynek na 12.místě, Pavel Nič na 16.místě a Michal Havelka na 17.místě, což si zaslouží obdiv, už jen za odvahu postavit se na start a dávat ty těžké okruhy, protože já bych vytuhla myslím hned po prvním okruhu, pokud bych ho vůbec dojela :-D.

V kategorii nejmenších bikerů za nás tentokrát nejel jen Sam Szollos, který uzavřel top 5, ale na start se postavila i Johanka Čermáková a Amálka Havelková, které sbírali své první bikerské zkušennosti po vzoru starších brášků a dojeli si Johanka pro 6 a Amálka pro 9.místo.

Další vyrazila na start kategorie 5-6let holky, tady jela Emma Ničová, která po skvělém startu v čele osmi holčičích bikerek, dávala trať s přehledem, skvěle dupala do pedálů a ač ji dvě soupeřky předjely, další před sebe nepustila a nakonec si dojela pro super bronzovou medaily, takže první kov pro Adastra Sokol Veltěž, byl na světě ;-).

Hned po této kategorii odstartoval za kluky 5-6let náš Robin, pro kterého to byla premiérová jízda v tretrách, což bylo vidět hned po startu proto, že se mu nepodařilo hned nacvaknout a tak, po nacvaknutí musel jet stíhačku, která se mu na domácí trati skvěle dařila, dotáhl se na super 4 příčku nevzdávající se stíhat ujíždějící nej trojku soupeřů pak, ale po přejezdu mostku do druhého kola, přišla smůla v podobě spadlého řetězu a bylo po nadějích, ale ani, když ho předjel poslední soupeř s uzavírající bikerkou to nevzdal a po nahození řetězu / díky Kubo 😉 / vyrazil na další stíhačku při které, ještě stihl předjet 5 svých soupeřů a závod dojel na hezkém 8.místě.

I v další kategorii jsme měli zástupkyni v holkách 7-8let, jela bezva bikerka Laura Svobodová, která jak je jejím zvykem rozdupala pedály a na svym biku se vydala na Beckovskou trať na 6-7 pozici 15ti členného pelotonu bikerek, které stejně jako Laura chtěli urvat, co nejlepší umístění a body do seriálu, jenže na trati Laura makala, takže být lepší než ona se podařilo jen 3 ze soupeřek a tak si Laura vyjela bodíky za skvělou 4 příčku.

Ve stejné, ale klučičí kategorii, kde startovala početná 25ti členná squadra 7-8 letých kluků,  bylo rovnou 6 z nich našich, ti na trati pěkně makali, aby nikdo ze soupeřů nedostal ani metr trati, jen tak zadarmo, což se jim hezky dařilo. Svou kategorii dokončil Štefan Szollos na 7, Štěpán Bulvas 10, Dominik Kameník 11, Luky Novotný 12, Maty Král 15, Adam Ševčík 19 a Denis Čermák na 22.místě.

Další zastoupení jsme měli v kategorii kluci 9-10let, kde jel skvěle Matěj Hynek, který se po super startu dostal na druhé místo a držel se, jak přilepený kanagonem na zadním kole vedoucího soupeře, pak ve 3 kole nastoupil, svýho soupeře si dal, jak houstičku ke snídani a ač se onen soupeř snažil seč mohl, Matěj si svý první místo pohlídal, až do konce závodu a tak vybojoval pro Sokol po Emmě další kov, tentokrát rovnou ten nejcennější , zlatý ;-). Na trati, jsme měli taky Davida Svobodu i jemu se po startu, podařilo prodrat se dopředu a na trať se vyřítil na nějaké cca 5 pozici. V průběhu prvních kol závodu se posunul na 4 příčku a vydal se na stíhačku příčky bronzové, kterou nakonec kolo na kolo urval a vyjel si tak bronz ;-). Ze 13 pozice v druhé řadě startoval Denis, kterého po startu malonko zavřeli ve středu 31ti členné smečky nadupaných soupeřů, prahnoucích po každém bodíku, ale ani on nechtěl zůstat nikterak vzadu a tak se na trati, prokousával hezky vpřed, až na pěkné 7.místo zavěšený těsně na soupeře jedoucího před ním pak se, ale vloudila jezdecká chybička v podobě kontrolování soupeřů, dýchajících mu na záda a tím o 2 příčky přišel, další soupeře před sebe už, ale nepustil a tak z toho nakonec bylo v top 10 pěkné 9.místo. V této kategorii za nás jeli, ale ještě Peťa Miňovský a Ríša Roth i oni dva se, se soupeřema tahali o každej metr, naší Beckovské tratě ve všech 4 kolech a ze závodu si odnesli i oni cenné bodíky za 21 a 23.místo.

Vzhledem k tomu, že jsem i pořadatelovala, nebylo tolik času a sledovala jsem hlavně dětské kategorie do 10let, které jeli jen na valech, ale i přesto neopomenu zmínit i skvělé výkony našich žáků, žákyň, kadetek i kadetů ;-).

V žácích I. se na trať vydal Kýťa, který nakonec prosvištěl cílem na 8. místě o kousek za ním se nám poskládal Adam Hošek na 11, Prokop Miňovský  na 12, Vojta Suchý 13, Jonáš Hynek na 16.místě a s menší ztrátou se umístili, ještě Adam Sedlecký a Jonáš Kučera na 26 a 27.místě.

Kategorii žákyně II. suveréně ovládla Anetka Novotná a vyjela zlatou, Verča Mišoňová jela taky skvěle a cílem projela na skvělém 6.místě, kdy jí od 4 příčky dělilo 9 vteřinek, sice se ztrátou lehce přes 2 minuty na Verču, ale na pěkném 8.místě projela cílem i Kačka Suchá a Agáta Kučerová uzavřela 15ti členné startovní pole.

V kategorii žáci II. jel Fíla Jech, který se hezkým výkonem dostal do cíle na pěkném 8.místě a Štěpán Havelka, který dojel na 16 příčce.

Kategorie kadetek, byla opět pastva pro oči, neboť se od startu na prvních 3 příčkách usadila Majda Mišoňová se Zuzkou Kadlecovou a Natálkou Klímovou a ač se soupeřky snažily, nadělili jim naše holky vcelku pěknou porci, už 4té v pořadí dala Majda víc jak 3,5min. , Zuzka téměř 2,5min. a Naty skoro 3/4 minuty, takže zlatá, stříbrná i bronz pro holky ze Sokola Veltěž ;-).

Za Sokolácké kadety jel Richard Wohanka, který se stejně, jako některé naše holky, rozjezdil v roli předjezdce dětských kategorií a na trati předváděl také dost nadupanou jízdu, kdy mu na bronz scházelo 14 vteřin a tak cílem, projel na skvělém 4.místě.Na trati v kadetech, jel i Vojta Žemlička, který se taky snažil a jeho výkon mu stačil na 14.místo.

Matěj Mišoň, se jako jeden z nejmladších, postavil na start, už v kategorii muži elite/open a cílem projel na 12.místě.

Takže suma sumárum závodilo za Sokol cca 40 kousků ;-D a ne jednou, to i cinklo. Jste borci všichni ;-).

Zde je link na video kanál, kde jsou různá videa z Pažského poháru na Beckově: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_Es5Aqm4kvHIP_QOyijN3Te3VXJE_QJ3

Ve záložce Fotogalerie naleznete spoustu krásných fotek od naší fotografky Zuzky Kalenské. 

[hcm]galimg,34,1,96,100[/hcm]

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...