Double a další vynikající výkony na ČP v Praze

Apr 28, 2017

V neděli 23. dubna 2017 se konal druhý závod Českého pohár v Cross Country na tradiční trati v Praze Řepích. Proměnlivého počasí se naši závoďáci nezalekli a vybojovali výborné výsledky.

Při neúčasti Kýťase převzal roli týmové jedničky Vojťas a dojel na vynikajícím 23. místě. Adam s Prokopem bojovali celý závod ve čtvrté desítce, aby protnuli cílovou pásku na 36., resp. 40. místě. 

Ve starších žácích, mimochodem hodně našlapaná kategorie vybojoval 15.místo Fíla s nevelkým odstupem od první desítky. 

Závod starších holek poznamenala trochu kroupová lázeň, takže holky jely asi nejchladnější a nejbahnitější závod dne. Aneta celý závod bojovala v čelní skupině, a v cíli podlehla pouze jediné soupeřce, která ten den byla prostě lepší. Výborné druhé místo se také ale počítá. Verča jela skoro životní závod, v cíli na vynikajícím 7. místě. Kačenka si také zlepšila své osobní maximum a v cíli jí byl naměřen 20-tý nejlepší čas. 

Kadeťák Richard tentokrát mírně zaostal na desítkou v Kutné Hoře a dojel na vynikajícím 14.místě. 

Matěj v Expertech si závod také užil a tentokrát prohrál se svým tradičním soupeřem ve spurtu. 

A v kadetkách předvedly naše holky galapředstavení. Zuzka od startu porcovala startovní pole nekompromisním tempem, Madla po spadlém řetězu na startu si závod trochu zpestřila a divákům udělala napínavější. Natka výborně začala a bojovala o umístění v první desítce. Nakonec Madla a Zuzka převezly double a Natka načala druhou desítku pořadím 11. místem. 

Krásné výkony všech, v týmech jsme si sice mírně pohoršili a nyní jsme na 4. místě, a jak mladší holky , tak kadetky vedou pořadí týmů v kategoriích. 

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...