Zazávodili jsme si na ČP Minime v Kutné Hoře.

Apr 17, 2017

Ahojky všichni,

v sobotu si i naši mladší Sokolíci, jeli zazávodit do Kutné Hory na ČP Minime.

V nejmlaší bikerské kategorii 3-4r kluci/holky, startoval Sokoláček Sam Szollos, který dojel celkově 2, ale porazil svého klučičího soupeře a tak, to vzal za kluky rovnou pro zlatou.

V kategorii 5-6let jel jako prvoročák Robin, kterého po skvělém startu začali předjíždět nadupaní soupeři, ale on se nevzdal, v terénu na trati makal jako velkej biker, ve druhém kole si i vylepšil čas o skoro 5 vteřin, oproti prvnímu kolu a cílem projel na pěkném 8.místě.

V kategorii 7-8let holky, jela asi prvně za Sokol Eliška Havlová i ona se na trati snažila v závodě na 3 dětské okruhy v posledním kole zamakala a zlepšila si čas oproti druhému kolu o 10 vteřin, ale i tak v poli soupeřek obsadila poslední 13.místo myslím si ale, že dostat jen lehce přes minutku od, tak nadupané soupeřky, jakou je Babeta Kolářová z Dukly Praha není vůbec ostuda, ale spíš motivace jít si tréninkama příště pro lepší výsledek ;-).

Za kluky jel v této kategorii 7-8let Luky Novotný, který měl super start na čele 17 členného startovního pole, na trati se rval o každej metr, čímž si vyjel 11.místo, ale na top 10 mu scházelo jen necelých 6,5 vteřiny. V této kategorii startoval, ještě starší z bratrů Szollosových Štefan i on na trati pěkně potrápil soupeře, na Lukyho ztratil jen 6 vteřin a dojel tak na 13.místě.

V nejstarší kategorii ČP Minime kluci 9-10let startoval Denis a Péťa Miňovský, kteří už jeli trať Eliminátor a rovnou 2 okruhy, hezky odstartoval Denda z druhé řady a dostal se na 6 pozici, pak ho při sjezdu do terénu pár soupeřů předjelo, což jim za pár okamžiků Denda vrátil ve stoupání, smůla ho potkala ve druhém kole, kdy při předjíždění, soupeř kterému docházely síly při pádu z kola srazil i projíždějícího Dendu a ač se potom Denis snažil v posledním prudkém sjezdu před cílem, dojet 3 soupeře kteří ho předjeli, zůstal za nimi o 7 vteřin a i přes to sražení na trati, dojel na krásném 9.místě. A samozřejmně nezapomenu ani na Péťu Miňovskýho, který startoval ze zadních pozic, ale i on na trati skvěle makal, soupeřům nedal zadarmo ani metr tratě, 9ti z nich ukázal svý záda a dojel na pěkném 15.místě.

Opět se naši mladší Sokolíci neztratili ;-).

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...