Pražský Pohár – Řepy – neděle 19.3.2017

Mar 24, 2017

V neděli 19.3.2017 proběhl první závod PP v Řepích, který dle mého názoru i reakcí lidí zahanbil i cyklokros, neboť po propršených 2 dnech a nocích i po sobotních trénincích, byla trať samá louže a rozježděné klouzající bahno, takže to byl opravdu hodně těžký závod, už od těch nejmenších kategorií a tak pořadatelé nakonec na tratích uzavřeli ty nejtěžší pasáže kvůli bezpečnosti závodníků, ale i tak to byl dle mého názoru asi nejtěžší závod PP, minimálně co pamatuju já za poslední 3 sezony. Začnu  tedy od našich nejmenších ;-).

V kategorii kluci 5-6 let jel za Sokol Robin, který na startu malonko zaspal, poté co mu nad hlavou startér zahučel z takové té trubky, jak na poplachy, místo jím očekávaného hvizdu na píšťalku a on se lekl, jak mi řekl v cíli, ale odstartoval a vydal se  na stíhačku soupeřů 15ti členné smečky, což nebyla na těžké trati, kde ho soupeři zdrželi buď pádem nebo raděj seskočili a tlačili své kolo, vůbec legrace a ač, byl Robin jeden z mála závodníků této kategorie, který dal v sedle svýho biku i těžké, kluzké a klikaté pasáže do kopce, tak to stačilo “jen” na 9. místo, což je myslím na takové těžké trati pro ani ne 5letého prcka i tak pěkný výkon.

V holkách 7-8 let jela Laura Svobodová, vystartovala z cca 8 pozice, na trati se rvala o každý metr bahnité tratě a vyjela si tak pěkné 6. místo v 15ti členném startovním poli, kdy jí od TOP5 dělilo pouhých 6 vteřiny, což je malinko škoda. Na druhou stranu to svědčí o tom, že Laura může mít do dalšího kola PP našlápnuto k ještě lepšímu výsledku ;-).

V kategorii kluci 7-8 let startoval za Sokol nakonec jen Luky Novotný, který na svém novém 26ti palcovém biku makal seč mu síly stačily, objel svůj okruh v pěkném 13. čase a uzavřel tak, přesnou polovinu startovního 26ti členného pole.
V kategorii kluci 9-10 let, jsme měli hned 6 Sokolíků v této kategorii jel za Sokol Matěj Hynek, který startoval z 2 nebo dokonce 3 řady, na trati makal jako ďas, ukrajoval pěkně s vervou metr po metru rozbahněné tratě a jako vítr se hnal, kolem jednoho soupeře za druhým, čímž si vyjel super 9 místo. Z první řady odstartoval Denis, kterému první momenty po skvělém startu na první pozici (viz foto) chvilku koukali na záda všichni jeho nadupaní soupeři z pole 37 startujících vlčáků, první okruh makal a dojížděl ho stále na skvělém cca 4.-5. místě, ale v druhém okruhu mu došly síly a tak to nakonec stačilo na pěkné 13. místo. Za Denisem startoval z druhé řady David Svoboda, který zůstal někde v půlce startovního pole, ale i on se rval zdatně o každý metr těžké tratě a nakonec dojel na slušném 14. místě, na trati pěkně makal i Péťa Miňovský, který si svou jízdou, vyjel bodíky za 21.místo. Ale ani Ríša Roth se na trati nevzdával. Po pádu v jednom z bahnitých výjezdů v prvním kole, se mu však nepodařilo ztrátu dojet, ale přesto ukázal záda svým dalším devíti soupeřům a vyjel si 28.pozici. Na trať vyrazil i Pepa Arnot, který i přes pár pádů, pokaždé s nadšením naskočil zpět na svůj bike a závod si jak on sám prý řekl užil a ač, byla trať fakt hodně těžká a on měl z našich kluků nejméně zkušenností, tak ani on to nevzdal a závod dojel do cíle na 36 pozici.

Žáci I. a Žáci II. startovali dohromady, takže to bylo maso hned od startu, protože startér nechal obě kategorie postavit na start dohromady a navíc Žáky II. postavil za Žáky I. , takže už od počátku nebyla nouze bohužel i o pády, které se našim klukům naštěstí vyhnuli. Kýťa skvěle odstartoval a vyřítil se na trať na super cca 3 pozici, na trati makal jak o život, což v nadupané konkurenci nebyla vůbec sranda, na trati ze sebe vydal vše co šlo a dojel na super 5.místě, na trati zamakal i Adam Hošek, který s vervou ukrajoval každý metr rozbahněné tratě a cílem se prohnal na skvělém 8. místě, stejně tak na trati parádně makal i Jonáš Hynek, který si vyjel bodíky za pěkné 12. místo, ale statečně se s těžkou tratí rvali i Adam Sedlecký a Mára Špaček, kteří to nevzdali a v cíli urvali bodíky za 22 a 23.místo.

V Žácích II. startoval za Sokol Štěpán Havelka. I on se snažil  porvat s těžkou tratí, která chvílemi připomínala kluziště a dojel ve své kategorii na 19. místě.

V kadetech startoval na trati Richard Wohanka, který se jak s těžkou tratí, tak s nepříznivým počasím porval z našich nejlépe a vyjel pro Sokol stříbrnou příčku 😉 za což mu patří dík.

No a neopomenu ani malého Samuela Szollose, který nakonec také startoval za Sokol, a ač jel na kole závod prvně, neboť loni startoval ještě v odrážedlech, tak si v 3 členném poli kategorie 3-4 roky i on dojel v nejmladší kategorii bikerů pro stříbro.

Chci tímto poděkovat, všem našim Sokolíkům SAMOVI, ROBINOVI,LAUŘE, LUKYMU, MATĚJOVI, DENISOVI, DAVIDOVI, PÉŤOVI, RÍŠOVI, PEPOVI, KÝŤOVI, ADAMOVI H., JONÁŠOVI, ADAMOVI S., MÁROVI, ŠTĚPÁNOVI a RICHARDOVI za reprezentaci i jejich výsledky, protože tenhle závod byl opravdu hodně, hodně těžký a oni se s těžkou rozbahněnou tratí, nepříznivým počasím plným deště a chladu, porvali dle mého opravdu se ctí a já, jsem pyšná nejen na svoje kluky, jako máma, ale i na všechny naše Sokolíky jako trenérka 😉 takže,….

VÁM VŠEM SOKOLÍCI OBROVSKÉ DÍKY.    Andrea

[hcm]galimg,18,1,96,100[/hcm]

  

Další aktuality

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Úspěšná obhajoba zlata ve štafetách

Mistrovství České republiky žákovských štafet se letos konalo na nejtěžší trati Českého poháru v Harrachově. Tento ročník přinesl nejen napínavé souboje, ale i potvrzení dominance ADASTRA Cycling Teamu, který obhajoval své loňské prvenství ve štafetách. Harrachovská...

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

Mistrovství Středočeského kraje zazářilo cennými kovy

V sobotu 27. dubna svedli závodníci boje o body do Pražského poháru a také o mistrovské tituly ve Středočeském kraji. Závodilo se na tradiční trati na Zličíně, která doznala oproti minulým rokům několika změn v podobě přidání technických pasáží a za příjemného...